A skandinávok nem csak a lakberendezéshez és a szanuázáshoz értenek, amik elsőre eszedbe jutnak róluk, a gasztronómiában is van néhány olyan finomság a tarsolyukban, amire méltán büszkék lehetnek.
2/5 Joghurtos áfonya torta
Hozzávalók: 10-15 db teljes kiőrlésű vajas keksz, 50-70 g kókuszolaj, 1 evőkanál kókuszvirágcukor (vagy bármilyen édesítő, amit használni szoktál), 500 g görög joghurt, 250 ml habtejszín, 50 g cukor vagy méz, néhány csepp vaníliaaroma, 3 lapzselatin, 4 evőkanál áfonyalekvár, 100 g áfonya
Elkészítés:
A torta alapjához törd össze a vajas kekszeket, majd keverd össze egy evőkanál cukorral (vagy édesítővel) és a kimért kókuszolajjal. Egy 22 cm-es forma alját terítsd be a kekszes masszával egyenletesen, majd letakarva tedd be a mélyhűtőbe.
Ezután áztasd be a zselatin lapokat langyos vízbe, egy másik tálban pedig keverd össze a görög joghurtot, a maradék cukrot és a vanília aromát. Ha összeállt a massza, a másik tálban pedig felolvadt a zselatin, akkor keverd össze a kettőt vigyázva, hogy a zselatin ne csomósodjon össze.
Ezután keverd óvatosan a masszához a habtejszínt, majd vedd ki a fagyasztóból a sütőformát és öntsd az egész tejszínes krémet a kekszes alapra. Ezután mehet a torta a hűtőbe pihenni, legalább 4 óra kell neki, de a legjobb egy egész éjszakára bent hagyni, hogy jól összeálljon és összeérjenek az ízek is. Tálalás előtt kend meg a torta tetejét áfonyalekvárral és szórd meg friss gyümölcsökkel. Istenien friss és izgalmas desszert, amit szinte lehetetlen elrontani!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!