1. Nehéz ételek
Segíteni fog a gyorsabb emésztésben, és észre fogjuk venni, hogy gyomrunkat nem érezzük majd annyira elnehezültnek és telítettnek.
Felfúvódás
Ha olyan ételeket eszünk, amelyek felfúvódással járnak, akkor ezen is könnyíthet a savanyúság. Ha tehát lencsét, babot, vagy bármi olyan ételt kívánunk meg, ami felfúvódást szokott okozni nekünk, akkor próbáljuk ki, hogy savanyúságot is fogyasztunk hozzá.
Ha egyébként is így ettük, akkor próbáljuk emelni az adagját és a kellemetlen hatás máris elmarad.
Diéta
A savanyúságok jó szolgálatot tehetnek nekünk, ha diétázunk. Egyrészt minimális a kalóriaértékük, de a mennyiségük miatt a jóllakottság érzetét keltik.
Így jó eséllyel előbb abbahagyjuk az evést, ha savanyúságot is fogyasztunk hozzá, és kevesebb kalóriát veszünk magunkhoz. Diéta alatt ezért és a vitamin tartalom miatt is érdemes nagyobb adag savanyúságot fogyasztani.
Vitaminok
A savanyúságokban nagyon magas arányban találhatóak meg vitaminok, ezért szervezetünk egészségesen tartása érdekében is megéri fogyasztani őket.
A savanyú káposztában például magas a C- és a B19 vitamin mennyisége, nem véletlen, hogy több száz évvel ezelőtt a hajósokat is ezzel táplálták, hogy megakadályozzák a járványok kialakulását.
Antibiotikum mellé
Mindez nagyon hasznos tulajdonság, a különböző betegségekre szedett antibiotikumok ugyanis gyengíthetik a bélflórát, így a szervezet védekezőképességét is.
Lúgosítás
A szervezet elsavasodása ellen vívott harcban is segítség, ha ételeink mellé fogyasztunk valamennyi savanyúságot.
Mivel ezek alapvetően savas ételek, ezért ha ezzel a céllal fogyasztjuk a savanyúságot, akkor ne együnk túl sokat belőle. Viszont lúgosító hatással rendelkezik, így segít szervezetünknek, hogy erősebb és ellenállóbb legyen.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!