Erősíti az immunrendszert és fiatalít? Íme a répa jótékony hatásai

Erősíti az immunrendszert és fiatalít? Íme a répa jótékony hatásai

Címlap / Életmód / Egészség / Erősíti az immunrendszert és fiatalít? Íme a répa jótékony hatásai

Kevés olyan zöldség van, mint a sárgarépa, ami a magyar konyha egyik közkedvelt alapanyagaként rengeteg vitamint tartalmaz, és ami nyersen és főzve is egyaránt fogyasztható. Miért olyan népszerű az édes sárgarépa, és vitaminjainak köszönhetően milyen jótékony hatásai vannak a szervezetünkre nézve?

Ha azt mondom: sárgarépa, talán mindannyiónknak nagymamánk gazdag húslevese jut az eszébe, és a gyermekkorunk, amikor is minden répa evésnél elhangzott az ukáz: minél több répát eszünk, annál hamarabb megtanulunk fütyülni. Persze mire felnőttünk, már csak mosolyogva gondolunk vissza ezekre az alkalmakra, mert bár a sikeres eredmény érdekében képesek voltunk répák tömkelegét megenni, mégsem ezért tanultunk meg fütyülni. A sárgarépának azonban rengeteg más olyan áldásos hatása van, amiért érdemes nagy mennyiségben, rendszeresen fogyasztani.

Nagyon gazdag tápanyagokban és vitaminokban, hiszen bővelkedik B1-, B2-, B6- vitaminban, kalciumban, vasban, és akkor még nem is említettem magas C-vitamin és béta-karotin tartalmát. Mindezek mellett magnézium, nátrium és foszfor is van bőven benne. Ez a csodás édes zöldség fogyasztható nyersen, önmagában is, illetve főzve és sütve, számos étel alapanyagaként. Lássuk, melyek a répa csodás hatásai szervezetünkre:

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/9
Következő»

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!