Sárgadinnye kosárka friss gyümölcsökkel

Sárgadinnye kosárka friss gyümölcsökkel

Címlap / Életmód / Receptek / Sárgadinnye kosárka friss gyümölcsökkel

El szeretnéd kápráztatni a vendégeidet, vagy akár a párodat? Készíts egy szépséges sárgadinnye kosarat! Ez a kosárka dísze lehet minden terített asztalnak. Ha kisebb dinnyéből készíted, mindenki kaphat egy gyümölcskosárkát. Akár személyre szólót, ha tudod, hogy melyik gyümölcs az illető kedvence, és mondjuk épp be tudod szerezni. Abból a gyümölcsből ő többet kaphat, érezve, hogy figyelsz rá, törődsz vele.

Hozzávalók:

1 kg körüli sárgadinnye 3 szem szilva 6 szem szőlő 1 szem nektarin 2 szem sárgabarack 6 szem szeder

Elkészítés:

Hibátlan külsejű sárgadinnyét válasszunk. Mossuk meg alaposan a gyümölcsöt! Hogy biztosan álljon a dinnye a talpán, 1-2 cm-t lehet, hogy le kell vágnod az aljából.

Fogj egy jó éles hegyes kést, és a dinnye felső harmadában a kosár fülének helyét jelöld ki.

Az alsó kijelölt ponttól jobbra indulj el a faragással, és cakkozva vájj a dinnyébe. Így haladj a kosárfül másik oldaláig.

Hagyd ki ezt a kb. egy centis részt, és folytasd a cakkozát.

A felső harmad kicakkozott részét mindkét oldalról óvatosan emeld ki!

A dinnyéből óvatosan szedd ki a magokat, majd vájd ki a dinnye húsát. A kosárfül résznél is vágd le az ehető részt!

A többi gyümölcsöt mosd meg. A nektarint, a szilvát és a sárgabarackot magozd ki, majd vágd cikkekre.

A sárgadinnye gyümölcsös húsából faragj tetszetős golyókat, ezek kerülnek majd vissza a kosárba. A többit megeheted, vagy összedobhatsz akár egy gyümölcssalátát is.

Most pedig töltsd meg a sárgadinnye kosárkát.

Csinosan halmozd bele a cikkekre vágott nektarint, szilvát, sárgabarackot, valamint a szőlőt, a szedret, és a sárgadinnye golyócskákat.

Ha almát vagy körtét is használsz, akkor ajánlatos ezeket a gyümölcsöket citromlével gyengéden meglocsolni, hogy ne barnuljanak meg.

Kis kézügyesség kell, némi gyümölcs, és meglátod, hogy sikert arat majd a te ínycsiklandozó kosárkád is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást