VIDEO A legerősebb csillagjegy párosok, akik tökéletes házastársak lesznek
Hozzávalók:
1 kg körüli sárgadinnye 3 szem szilva 6 szem szőlő 1 szem nektarin 2 szem sárgabarack 6 szem szeder
Elkészítés:
Hibátlan külsejű sárgadinnyét válasszunk. Mossuk meg alaposan a gyümölcsöt! Hogy biztosan álljon a dinnye a talpán, 1-2 cm-t lehet, hogy le kell vágnod az aljából.
Fogj egy jó éles hegyes kést, és a dinnye felső harmadában a kosár fülének helyét jelöld ki.
Az alsó kijelölt ponttól jobbra indulj el a faragással, és cakkozva vájj a dinnyébe. Így haladj a kosárfül másik oldaláig. Hagyd ki ezt a kb. egy centis részt, és folytasd a cakkozát.
A felső harmad kicakkozott részét mindkét oldalról óvatosan emeld ki!
A dinnyéből óvatosan szedd ki a magokat, majd vájd ki a dinnye húsát. A kosárfül résznél is vágd le az ehető részt!
A többi gyümölcsöt mosd meg. A nektarint, a szilvát és a sárgabarackot magozd ki, majd vágd cikkekre.
A sárgadinnye gyümölcsös húsából faragj tetszetős golyókat, ezek kerülnek majd vissza a kosárba. A többit megeheted, vagy összedobhatsz akár egy gyümölcssalátát is.
Most pedig töltsd meg a sárgadinnye kosárkát.
Csinosan halmozd bele a cikkekre vágott nektarint, szilvát, sárgabarackot, valamint a szőlőt, a szedret, és a sárgadinnye golyócskákat.
Ha almát vagy körtét is használsz, akkor ajánlatos ezeket a gyümölcsöket citromlével gyengéden meglocsolni, hogy ne barnuljanak meg.
Kis kézügyesség kell, némi gyümölcs, és meglátod, hogy sikert arat majd a te ínycsiklandozó kosárkád is.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!