A salaklerakódás 7 stádiuma és a szervezet tisztításának módjai

A salaklerakódás 7 stádiuma és a szervezet tisztításának módjai

Címlap / Életmód / Egészség / A salaklerakódás 7 stádiuma és a szervezet tisztításának módjai

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik, hogy a szervezetünket nem terheljük túl, és időnként megtisztítjuk a salakanyagoktól. A táplálkozással és a környzetünkből sok ártalmas anyagot veszünk magunkhoz, amelyek lerakódnak a testünkben. A máj, az epe, a bőr, a vese, az érrendszer, az ízületek egy idő után túlterheltté válnak, ezért időnként tisztításra szorulnak.

Méreghalmozódások

A testben rengeteg biokémiai melléktermék keletkezik, amely a vesén és a bőrön keresztül távozik.

Ehhez jönnek még a környezeti mérgek: a szmog, a cigarettafüst, a növényvédőszer-maradványok és a gyógyszerek káros anyagai.

Kiválasztó rendszerünk, még ha egészséges is, nem tud megfelelően dolgozni, ha túlterhelt. Viszont minél tisztább, annál hatékonyabban működik, és testünk annál kevésbé hajlamos a megbetegedésre.


Ez történik a testeddel, ha leszoksz a cigiről – előnyök már 8 órán belül!


A mérgekkel és egyéb emésztetlen maradványokkal terhelt szervezet elraktározza, amire nincs szüksége.

A vesében és az epehólyagban porszemek rakódnak le, amelyekből kövek lesznek. A májban felhalmozódó mérgek fejfájást okoznak.

A hét stádium

J. Osawa természetgyógyász megállapította, hogy a belső salaklerakódásnak hét stádiuma van. 

Az első stádiumban a látszólag egészséges ember fáradékonynak érzi magát. Erre használják az orvosok a „krónikus fáradtság” kifejezést. A második stádiumban a fáradtsághoz fejfájás társul, és a csontok is megfájdulnak.

A harmadik stádiumban a bőrben lerakódott méregenyagok allergiás, ekcémás kiütéseket okoznak. A negyedik stádiumban homok-, kő- vagy kalcium-lerakódás jön létre a vesében, az epehólyagban és az ízületekben.

Az ötödik stádiumban deformálódnak a megtámadott szervek. A hatodik és a hetedik stádiumban kóros szövetelváltozások jönnek létre a májban, az agyban és egyéb szervekben. Rosszindulatú daganatok keletkezhetnek. 

Aki jól érzi magát, annak nem szükséges méregtelenítést végeznie. A fáradékonyság, a fejfájás viszont már okot ad rá. 

A vastagbél tisztítása

Kétnapos diéta. Szombaton és vasárnap végezd, amikor a szervezeted pihen. Kell hozzá három liter kefir, 30-40 dkg barna kenyér.

Ha napsütéses az idő, akkor a kenyeret pénteken szeleteld fel, és hagyd, hogy az ablakpárkányon megszáradjon. Ha nem süt a nap, akkor kenyérpirítóban is kiszáríthatod. 

Az első napon fogyaszd el a kefirt, közben harapj a száraz kenyérből. Mindig akkor egyél, amikor éhes vagy. Ha nem szereted a kefirt, akkor fogyassz helyette szénsavmentes ásványvizet.

A második napon kefir helyett reggeltől estig igyál meg 3 liter cukormentes gyümölcs- vagy zöldséglevet. 

A máj és az epehólyag tisztítása

A híres ókori görög orvos, Hippokratész az olyan embert nevezte „epésnek”, aki keserűen kimondott, bántó szavaival támadja szeretteit.

A görögök szerint az epe pangása váltja ki az ilyen viselkedést. Sok beteg számolt már be arról, hogy a tisztítókúra után már nem okoztak perpatvarokat a kapcsolataikban. Aki megszabadul a felesleges epétől, az a bosszúságaitól szabadul meg.

A méregtelenítést legalább hetente egyszer, két hónap alatt 8-10 alkalommal végezd el. Szorbit kell hozzá, ami hashajtóként hat. A szorbit glükóz nélküli cukor, recept nélkül kapható a gyógyszertárban. Oldj fel egy evőkanálnyit 1 dl forró vízben, és idd meg éhgyomorra.

Feküdj a jobb oldaladra, és a májad tájékára tegyél meleg vizes tömlőt. Ülő helyzetben nem tanácsos végezni a kúrát, mert az epevezetékek összenyomódhatnak. Maradj fekvő helyzetben másfél-két órát.

A nap folyamán hasmenés fog jelentkezni, egyszer vagy kétszer. Ha tovább tartana, akkor egyél egy kevés főtt rizst. Nem baj, ha kezdetben enyhe szédülést, gyengeséget érzel. 

A vese méregtelenítése

Nyáron a görögdinnye tisztítja meg a legjobban a vesét. Naponta 5 és 7 óra között, amikor a legintenzívebb a szervezet kiválasztó tevékenysége, fogyassz el annyi görögdinnyét, amennyit csak tudsz.

Ezután vegyél melegvizes ülőfürdőt, amíg azt nem érzed, hogy vécére kell menni. A görögdinnye vizeletkiválasztó, a meleg víz pedig kitágítja a húgyutakat, és elősegíti a vesehomok és az apróbb kövek kiürülését. 

Cikkünk megírásához Alexander Sztrasnij Természetgyógyászat (SHL Hungary Kft., 1999) című könyvét használtuk. A könyv egyéb szerveket (pl. tüdőt, ízületeket, érrendszert, bőrt) érintő tisztításra is kínál módszereket.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!