Ricottás sajttorta Húsvétra

Ricottás sajttorta Húsvétra

Címlap / Életmód / Receptek / Ricottás sajttorta Húsvétra

Nem is lehet könnyebb és finomabb desszertet elképzelni Húsvétra! Díszíthetjük bármilyen gyümölccsel.

Hozzávalók

– Vaj vagy olaj a tepsi kikenéséhez
– 450 g teljes zsírtartalmú ricotta
– 60ml tej
– 120g tejföl
– 2 nagy tojás
– 2 nagy tojás sárgája
– 75g porcukor
– 2 ek sima liszt
– egy csipet finom só
– 2 ½ ek finomra reszelt citromhéj (kb. 1 ½ citrom)

Elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra. Enyhén vajazzuk vagy olajazzuk ki egy tortaformát (sütőpapírt is tehetünk rá).

2. Mixerrel keverjük össze a ricottát, tejet, tejfölt, tojást, tojássárgáját, cukrot, lisztet, sót és citromhéjat. Amikor már sima, öntsük az előkészített tortaformába.

3. Süssük kb 40 percig, amíg a teteje aranybarnára nem sül. Kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk hűlni a tortát 10 percig, majd hűtsük le teljesen hűtőszekrényben legalább 2 órán át (vagy egy éjszakán át).

4. Vegyük ki óvatosan a sajttortát tortaformából és tegyük át egy vágódeszkára. Vágjunk belőle tortaszeleteket. Díszítsük cseresznyével, eperrel, vagy málnával.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!