Hozzávalók
– Vaj vagy olaj a tepsi kikenéséhez
– 450 g teljes zsírtartalmú ricotta
– 60ml tej
– 120g tejföl
– 2 nagy tojás
– 2 nagy tojás sárgája
– 75g porcukor
– 2 ek sima liszt
– egy csipet finom só
– 2 ½ ek finomra reszelt citromhéj (kb. 1 ½ citrom)
Elkészítése
1. Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra. Enyhén vajazzuk vagy olajazzuk ki egy tortaformát (sütőpapírt is tehetünk rá).
2. Mixerrel keverjük össze a ricottát, tejet, tejfölt, tojást, tojássárgáját, cukrot, lisztet, sót és citromhéjat. Amikor már sima, öntsük az előkészített tortaformába.
3. Süssük kb 40 percig, amíg a teteje aranybarnára nem sül. Kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk hűlni a tortát 10 percig, majd hűtsük le teljesen hűtőszekrényben legalább 2 órán át (vagy egy éjszakán át).
4. Vegyük ki óvatosan a sajttortát tortaformából és tegyük át egy vágódeszkára. Vágjunk belőle tortaszeleteket. Díszítsük cseresznyével, eperrel, vagy málnával.