Stílus / Test

5+1 ok, amiért riasztóan ápolatlannak tűnsz mások szemében

Ápolatlan

Kellemetlen lehelet, rossz fogak

Akárcsak az izzadtságszag, úgy a kellemetlen lehelet is problémát okoz a környezetednek. Gondold el, egyesek olyan érzékenyek, hogy konkrétan hányingerük van a rossz szagok megérzése során. Amennyiben neked büdös a szád, ennek a kellemetlen érzésnek a legyőzése mellett próbálnak beszélgetni veled. Mindenre tudnak figyelni, csak arra nem, ami a mondanivalód lenne… Ugyanígy, ha rosszak a fogaid, a beszélgetőpartnered képtelen lesz levenni a tekintetét a szádról, vagy legfeljebb zavartan fog pislogni a szemedbe. Ezt te is észre fogod venni, ezért megpróbálod majd beszéd közben elrejteni a problémát, ami abban fog megmutatkozni, hogy zárt ajkakkal mosolyogsz, valamit a szád elé teszed a kezedet, ha nevetsz. Nos, ez egyrészről minden, csak nem vonzó, másrészről zavart kell a testbeszédedben, ami a társaságodban levőknek is fel fog tűnni.

Koszos, ápolatlan körmök

Az természetesen egyáltalán nem gond, ha az egynapos ásás után koszos körömmel jössz előre a kertből, de ez a szépségbaki már nem engedhető meg akkor, ha bárhova is elindulsz otthonról. Ez egyrészt árulkodik a hiányos higiéniádról, másrészt legalább annyira visszataszító, mintha tövig rágnád a körmeidet, vagy hathetes lenövéssel indulnál csak a manikűrösödhöz. Ne hagyd figyelmen kívül, hogy a körmeid kezeid ékességének számítanak, amik ráadásul mindig szem előtt vannak. Ha másért nem, hát ezért megérdemlik az odafigyelést és a törődést.

Zavaró szőrszálak

Olyan világot élünk, amikor egyértelműen igénytelennek tűnik az, akinek akárcsak egy szőrszála is kikandikál a ruha alól. Még nagyobb gond, ha ez a probléma jól látható helyen, pl. az arcon éktelenkedik, akár egy bibircsók társaságában. Ha nem akarod magadat rosszalló pillantásoknak kitenni, akkor az a legszerencsésebb, ha megszabadulsz a kínos szőrszálaktól, lehetőleg valamilyen tartós módszer segítségével. Természetesen arról szó sincs, hogy csak és kizárólag a külső az, ami alapján megítélhetünk másokat, de egyszerűen nem engedheted meg magadnak a higiénia és az ápoltság hiányát, ha szeretnél vonzó lenni mások szemében, illetve nem akarsz zavarba jönni, ha bárki egy méternél közelebb kerül hozzád.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást