Ez a reggeli szendvicsrecept annyira ütős, hogy te is azonnal ki akarod próbálni

Ez a reggeli szendvicsrecept annyira ütős, hogy te is azonnal ki akarod próbálni

Címlap / Életmód / Receptek / Ez a reggeli szendvicsrecept annyira ütős, hogy te is azonnal ki akarod próbálni

Ennek ellenére sokan nehezen vesszük rá magunkat erre az étkezésre. Ha te is gyakran érzed azt, hogy nem szívesen eszel reggelit vagy eleve ki is hagyod, akkor mindenképpen meg kell ismerned Molly Baznak, a New York Times bestseller szerzőjének a „Cook This Book” című könyvében publikát reggeli szendvicsreceptjét, ami garantáltan vonzóbbá teszi a korai étkezéseket.

A „Smash Patty Breakfast Sando” névre keresztelt szendvics tényleg annyira csábító, hogy miután elfogyasztottad, még azt sem fogod bánni, hogy el kell mosogatnod. Tulajdonképpen egy sajtos-tojásos finomságról van szó, aminek az elkészítése sok lépésből tevődik össze, de az eredménye annál inkább fantasztikus.

Kiadós reggeli szendvics recept
pabradyphoto/istockphoto.com

Hozzávalók:

  • ¼ majonéz és csípős fűszer (természetesen ha nem szereted a csípőset, szimplán csak hagyományos vagy vegán majonézt is használhatsz)
  • ½ vöröshagyma papírvékony karikákra szeletelve
  • kóser só (bármilyen más, otthon lévő sót is használhatsz)
  • 1 db angol muffin kettévágva (a kedvenc zsemlefajtádat is nyugodtan használhatod)
  • 2 nagyobb méretű friss tojás
  • frissen őrölt fekete bors
  • 170 g reggeli kolbász (a legjobb, ha húspogácsa alakú)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 szelet amerikai sajt (növényi sajt is lehet)
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 marék rukkola

Elkészítés:

  1. Keverd össze a majonézt annyi csípős fűszerrel, amennyi jól esik. Kóstolgasd, amíg meg nem találod a megfelelő ízt, majd hagyd, hogy az ízek összeérjenek.
  2. Tedd egy tálkába a hagymaszeletek felét. Adj hozzá egy csipet kóser sót és néhány csipet csípős fűszert. Keverd össze, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek. 
  3. A majonézes keverék egy részével kend meg vékonyan az angol muffin mindkét felét.
  4. Verd fel a tojásokat, majd ízesítsd kóser sóval és borssal.
  5. Vágd karikákra a kolbászt (ha héjas, akkor előbb távolítsd el a héját), és süsd át kevés olajon egy serpenyőben.  Ha húspogácsa alakú, akkor elég csak átsütnöd.
  6. Egy másik serpenyőben pirítsd aranybarnára az angol muffin mindkét felét, majd helyezd egy tányérra.
  7. Add hozzá a kolbászhoz a fűszeres hagymát, egy csipet kóser sót, és pirítsd addig, amíg ropogós nem lesz (kb. 3-5 perc).  Ha ez megtörtént, vedd le a tűzről a serpenyőt.
  8. Tedd rá a kolbászra a sajtszeleteket, majd fedd le egy fedővel a serpenyőt.
  9. Fogd a serpenyőt, amiben az angol muffint megpirítottad, és kevés olívaolajon, közepes lángon süsd a tojást körülbelül 30 másodpercig.
  10. Az angol muffin mindkét felét kend meg újra a csípős majonézzel. Tedd rá az angol muffin egyik felére a kolbászt, a pirított hagymát, a tojást, a maradék csípős majonézt és a rukkolát, majd fedd le a másik felével, és fogyaszd egészséggel!

Bár nem kifejezetten gyors reggeli receptről van szó, és odafigyelést is igényel, egy ráérős hétköznapon, esetleg hétvégén mindenképpen érdemes kipróbálnod. Akár a szeretteidet is meglepheted vele, hiszen egy ilyen finomsággal bárkit, de elsősorban magadat is lenyűgözheted, a recept egyéni igényekhez való igazításával pedig speciális diétákba is beillesztheted.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást