A rakott ételekben az a legjobb, hogy gyakorlatilag a végtelenségig variálhatod az összetevőket és ezáltal könnyen készíthetsz olyan alakbarát verziókat, amiket egyúttal cukorbetegként is bátran fogyaszthatsz. Ha pedig összeállítottad az alapanyagokat, nincs más dolgod, mint hogy a sütőbe helyezed az aktuális rakott finomságot, és várod, hogy elkészüljön. Szánhatod hangulatos egytálételek vagy extravagáns köretnek, egy biztos: sok rakott étel van, ami megérdemli, hogy minél hamarabb az asztalodra kerüljön. Ezekben a receptekben pedig különösen jó, hogy az összetett szénhidrátokra összpontosítanak, és eléggé eltelítenek ahhoz, hogy étkezés után egy-két órával ne érezd magad ismét éhesnek. Ha tehát legközelebb nincs ötleted, mit főzz, ezek közül a receptek közül csak jól választhatsz.
3/5 Rakott csirkés-baconos brokkoli
Ehhez a szintén egyszerű finomsághoz néhány szelet csirkemellet csíkokra vágsz, majd besózod és lepirítod. Közben egy fej brokkolit megmosol, apróbb darabokra szeded, az egészet megsózod, majd puhára főzöd. A bacont is apróbb csíkokra szeleteled. Így önmagában is finom lesz, de ha első olvasatra hiányérzeted lenne, akkor puhára főzött burgonyát vagy édesburgonyát is tehetsz hozzá. Az összetevőket egy tepsibe halmozod, majd a tetejét leszórod egy vastag sajtréteggel (ízlés szerint sajtos-tejfölös is lehet), és 30 perc alatt készre sütöd.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!