A rakott ételekben az a legjobb, hogy gyakorlatilag a végtelenségig variálhatod az összetevőket és ezáltal könnyen készíthetsz olyan alakbarát verziókat, amiket egyúttal cukorbetegként is bátran fogyaszthatsz. Ha pedig összeállítottad az alapanyagokat, nincs más dolgod, mint hogy a sütőbe helyezed az aktuális rakott finomságot, és várod, hogy elkészüljön. Szánhatod hangulatos egytálételek vagy extravagáns köretnek, egy biztos: sok rakott étel van, ami megérdemli, hogy minél hamarabb az asztalodra kerüljön. Ezekben a receptekben pedig különösen jó, hogy az összetett szénhidrátokra összpontosítanak, és eléggé eltelítenek ahhoz, hogy étkezés után egy-két órával ne érezd magad ismét éhesnek. Ha tehát legközelebb nincs ötleted, mit főzz, ezek közül a receptek közül csak jól választhatsz.
4/5 Csirkés-gombás rakott tészta
Kifőzöl egy csomag durum tésztát, közben pedig házi pestót készítesz. Amint elkészültek, egy nagy tálban összekevered a kettőt. Néhány szelet csirkemellet besózol, kockákra vágsz, olívaolajon lepirítod, majd az utolsó öt percben hozzáteszel két marék szeletelt, tisztított csiperkegombát. Ezután a csirkét és a gombát hozzákevered a pestós tésztához, majd az egészet egy nagy tepsibe öntöd. Ízlés szerint kukoricát vagy borsót is keverhetsz hozzá. Ezután sütőbe teszed, majd 35 perc alatt készre sütöd.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!