A daganatos megbetegedések még mindig életünk egyik legnagyobb félelmei közé tartoznak. Noha az orvostudomány fejlődik, és egyre jobb esélyük van a túlélésre a rákos betegeknek is, a sejtburjánzás még mindig a vezető halálokok között van. Bár a rák kialakulása számos tényezőn, például biológiai hajlamon is múlik, azért nem baj, ha nem segíted elő még te is a betegség kialakulását. Az alábbiakban hét olyan dolog következik, ami növelheti a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát, így jobb óvatosnak lenni velük. Vigyázz magadra!
2/7 Zacskós popcorn
A mikróban pattogó popcorn hangjánál kevés vidámabb dolog van, főleg, ha már bekészítetted a kedvenc filmedet, és csak azt várod, hogy felvedd a pozíciót a kanapén. Van azonban egy rossz hírünk: a popcorn zacskóját egy PFOA nevű anyaggal vonják be.
Ez ugyanaz a toxin, amit a teflonban is találsz. Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy ez az anyag felmelegítve a kísérleti állatokban növelte a rák kialakulásának kockázatát.
Ahogyan a teflon serpenyőt sem használod, ha összekarcolódott, úgy a popcornos zacskóval is érdemes óvatosnak lenni, és talán jobb áttérni a jó öreg serpenyős módszerre.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!