Pszichológusok segítenek: 5 módszer, hogy kimássz a rosszkedvből

Pszichológusok segítenek: 5 módszer, hogy kimássz a rosszkedvből

Címlap / Életmód / Lélek / Pszichológusok segítenek: 5 módszer, hogy kimássz a rosszkedvből

Sorold fel, miért vagy hálás!

Persze, nekem is elegem van a #blessed lányokból az Instagramon, de őszintén szólva, azért mégiscsak tudnak valamit. Pszichológusok szerint, ha rendszeresen gondolkozol el azon, hogy tulajdonképpen mennyire szerencsés vagy, és mennyi mindenért adhatsz hálát, akkor rögtön jobban érzed magad, bármi is gyötör.

Persze ehhez kell egyfajta személyiség is, hiszen aki mindig csak a negatív oldalát látja a dolgoknak, az nehezen fog ettől megvilágosulni, de aki érzékeny az ilyenekre, annak sokat segíthet.

Gondolj bele, milyen szerencsés vagy, hogy van (nem is akármilyen?!) tető a fejed fölött, el tudsz menni kajáért a boltba, vannak, akik szeretnek, és van egy munkád, amit – kis szerencsével – nem is utálsz!

Rengeteg ember mindezt nem mondhatja el magáról. Ahogy a szülők szokták mondani, bármennyire klisének számítson is: ennyi mindenért egy afrikai kisgyerek bizony összetenné a két kezét.

Egy jó edzés

Edzés a szabadban
istockphoto

Ha nem megy gondolatokkal, oldd meg egyszerű biológiával! Az edzés olyan kémiai vegyületeket szabadít fel az agyadban, amik tulajdonképpen boldogsághormonok, így egy kiadós, jó kis edzés után szinte borítékolható, hogy jobban fogod érezni magad – kis túlzással ha akarod, ha nem.

Köszönj szépen a szerotoninnak, dopaminnak, endorfinnak és norepinefrinnek! Ők fognak felvidítani, ha lekocogsz egy ötöst, vagy sikerül végre a bringakörutad. Csak elindulni nehéz, közben és utána biztosan jól fogod érezni magad.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást