10 profi ötlet a gardrób vagy szekrény elrendezéséhez

10 profi ötlet a gardrób vagy szekrény elrendezéséhez

Címlap / Otthon / Háztartás / 10 profi ötlet a gardrób vagy szekrény elrendezéséhez

Ha valaki tudja, hogyan érdemes gardróbot vagy ruhásszekrényt rendezni, az Melanie Charlton Fowler – ő vezeti ugyanis a csúcskategóriás gardróbrendező céget, a Clos-ette-t, ami szó szerint csak ezzel foglalkozik. Ha te is nehezen látod át a ruháidat, még akkor is, ha egyébként nincs belőlük sok, csak képtelen vagy rendezni őket, akkor az alábbi tíz tipp a profiktól nagyon sokat fog segíteni abban, hogy jó érzés legyen reggel az öltözködés, és ne még egy plusz feladat, ami csak elrontja a napodat.

Szabadulj meg attól, ami nem kell!

Persze, hogy minden ilyen cikk ezzel a tippel kezdődik, hiszen ez a legfontosabb – ha rengeteg felesleges ruha van a szekrényedben, soha nem fogod tudni hatékonyan elrendezni őket!

Először is, szabadulj meg minden olyantól, ami el van szakadva, foltos, kinyúlt, de valamiért nem tudtad eddig kidobni – ezeket biztosan nem fogod soha többet hordani, hiszen hibásak.

Aztán nézd át még egyszer a maradékot aszerint, hogy mit nem hordtál már évek óta.

Ha olyan darabról van szó, ami minőségi, és lehet, hogy még visszajön a divatba, maradhat, de a ’90-es évek végi feliratos pólóidat és a rózsaszín, bolyhos kardigánodat nyugodtan rakd a foltos kupac tetejére, majd dobd ki, esetleg a jó állapotúakat ajándékozd el.

 

Rendezz kategória szerint!

Cipőt cipővel, táskát táskával, ruhát ruhával, nadrágot a nadrággal – így a legegyszerűbb reggelente válogatni, és így átlátod az opcióidat is.

Minden más rendezési elv egy kicsit megnehezíti a dolgodat, ráadásul csak akkor van értelme, ha tényleg nagyobb gardróbod van, és van tered, ahol átlátod, mit hová tettél.

 

Rendezz színek szerint!

Ha már megvan a kategória szerinti rendezés, akár a színek szerint is feloszthatod a ruháidat: pszichológiai szempontból az a legjobb, ha balról jobbra haladva a világosabbtól a sötétebbig csoportosítod.

Ez sokat tud segíteni abban is, hogy átlásd, milyen színű ruhadarabokat hordasz a leggyakrabban, így legközelebb már úgy mész vásárolni, hogy ez a tudás is a birtokodban van.

 

Vegyél egyforma akasztókat!

Nem hinnéd, mennyire fontos, hogy egyforma akasztókon tárold a ruháidat: azon túl, hogy tényleg jobban néz ki az egységes külső, a hellyel is így tudsz a legjobban takarékoskodni.

Igyekezz minél jobb minőségű, de vékony akasztókat venni, így jársz a legjobban.

 

Rakd kiemelt helyre a drágább darabjaidat!

Mindenkinek vannak olyan ruhái, cipői, táskái, amelyeket a saját büdzséjéhez képest drágán vett, és nagyon vigyázna rájuk.

Ezeket érdemes nem a többivel egy helyre rakni, hiszen így nem is figyelünk rá annyira, könnyen foltosodhat, kinyúlhat, összenyomódhat – azon túl, hogy egy kiemelt hellyel sokkal feltűnőbb lesz, hogy ilyenünk is van, még meg is óvhatjuk, és meghosszabbíthatjuk az élettartamát.

 

Vedd meg a kiegészítőket!

Feleslegesnek tűnhet, de nem az: vedd csak meg a fiókba a fiókrendezőt, add ki azt a párezer forintot az ékszertartóra, és az ajtóra is nyugodtan vegyél övtartót, ha sok öved van!

Ezek mind meghosszabbíthatják a tárgyaid és ruháid élettartamát, arról nem is beszélve, hogy sokkal jobban átlátod majd miattuk a dolgaidat.

 

Használd ki ügyesen a helyet!

Nem minden szekrény egyforma: van, amelyik mélyebb, van, amelyik sekélyebb, amelyikben akad titkos rekesz, amelyikbe könnyű extra tárolót venni.

Inspirálódj a neten, hogy a te szekrényedből mennyi mindent lehet kihozni, és hogy hogyan a legcélszerűbb az ilyen típusba pakolni.

Meglepődnél, hogy mennyi extra helyet szabadíthatsz fel azzal, ha nem próbálod például a Marie Condo-módszert ráerőltetni a mély, magas pakolóhellyel rendelkező gardróbodra.

 

Trükközz a cipőkkel!

Ha a gardróbodban vagy a szekrényedben tárolod a cipőidet is, okosan rendezd őket: nem mindig az a legjobb megoldás, ha simán egymás mellé rakod a párokat.

Sok helyet spórolhatsz például azzal, ha egy mélyebb szekrényben egymás mögé helyezed őket, vagy azzal, ha megtartod a dobozaikat, és visszapakolod őket mindig a helyükre.

 

A pulcsijaidat csak hajtsd össze!

A kötött pulóvereknek nem feltétlenül tesz túl jót, ha felakasztod őket, éppen ezért ezeket inkább mindig csak hajtogasd be.

Így nem nyúlik meg az anyag, és meghosszabbíthatod a ruha élettartamát is, arról nem is beszélve, hogy nehezebben bolyhosodik akkor, ha nem tapogatod annyit, amikor kiválasztod, melyiket vedd fel aznap.

 

Akaszd fel a kalapjaidat!

A kalap nagyon kényes kiegészítő, és jobban jársz, ha nem suvasztod be valamelyik fiókba, hanem szépen felakasztod oda, ahol van neki hely – még akkor is, ha az történetesen az ajtó hátuljára erősített fogas.

A baseball sapkák hasonló sorsra jussanak, azzal a különbséggel, hogy ezeket nyugodtan egymásba is teheted.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást