Posztolj vagy ne posztolj a gyerekedről fotókat a közösségi oldalakra?

Posztolj vagy ne posztolj a gyerekedről fotókat a közösségi oldalakra?

Címlap / Életmód / Család / Posztolj vagy ne posztolj a gyerekedről fotókat a közösségi oldalakra? / 2. oldal

Miért nem jó ötlet?

Lillának (27) viszont egészen más véleménye van a kisbabás posztokról. Fél éve született meg első gyermeke, és bár tudja, hogy ő most még az extrán óvatos anyukák közé tartozik, és a legapróbb dolgok miatt is idegeskedik, nem gondolja, hogy a jövőben változna a posztolással kapcsolatos véleménye.

„Emlékszem, amikor babát vártam, én nem is nagyon akartam világgá kürtölni az örömhírt. Nekem kifejezetten tetszett, hogy ez az egész most ‘csak a miénk’. A szüleink erősködtek, hogy jelentsük már be, mert nem tudják, kivel szabad beszélgetni erről az ismerősi körből, és ki az, akinek még nem árultuk el.

A kisbaba születése után is hasonló volt a helyzet. Miután világra jött Hanna, az utolsó dolog, ami eszemben volt, hogy kiírjam a Facebookra, pedig tudom, hogy sokan kirakják ilyenkor a részleteket. Mivel a férjem sem posztolós típus, őt se izgatta, de az anyósom akkor nagyon szerette volna, ha kitesszük. Végül abban egyeztünk ki, hogy ha ő akarja, írja ki, de mi nem szeretnénk többet posztolni a témában, és bizony babafotót sem akarunk kitenni.

Szerencsére elfogadta mindenki, egyszer esett csak meg az, hogy a tesóm posztolt egy közös fotót, kezében a babánkkal. Úgyhogy mióta a kislányom megszületett, én személy szerint még egy képet sem tettem ki róla. Úgy gondolom, hogy azoknak, akikkel szoros a kapcsolatunk, úgyis küldünk fotókat üzenetben, másokkal pedig úgysem olyan a viszonyunk, hogy ez számítana.

Egyszer olvastam egy történetet egy kislányról, akit a suliban piszkálni kezdtek az osztálytársai, mert az anyukája korábban sok ‘ciki’ fotót osztott meg róla. Ezeket megtaláltak a neten, és ez teljesen elvette az önbizalmát. Mindig ez van előttem, pedig tudom, hogy még nagyon távoli a dolog, és egy édes babafotóban nincs semmi kínos. De úgy döntöttem, hogy a családi képeket inkább az albumba rakom!”

És te mit gondolsz a baba- és gyerekfotók posztolásáról? Melyik anyukával tudsz azonosulni?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást