Posztolj vagy ne posztolj a gyerekedről fotókat a közösségi oldalakra?

Posztolj vagy ne posztolj a gyerekedről fotókat a közösségi oldalakra?

Címlap / Életmód / Család / Posztolj vagy ne posztolj a gyerekedről fotókat a közösségi oldalakra?

Ennek kapcsán két magyar anyukával is beszélgettünk, akik elárulták, mi a véleményük a képek közzétételéről.

Érvek a posztolás mellett

Andrea (34) már kétgyerekes anyuka, lánya négy, kisfia pedig egy évvel ezelőtt született meg. Azóta jó pár közös képet kitett az oldalra. Ő mindig úgy gondolta, a mértékletesség a kulcs ebben a kérdéskörben is.

„Sok helyen olvastam már arról, hogy nem jó ötlet kitenni képeket a gyerekünkről, de én nem teljesen értek ezzel egyet. Engem sosem zavart, ha az ismerőseim kitették az ultrahangos bababejelentő posztot, vagy a születés után kiírták, hogy milyen súllyal és centivel született a babájuk. Nekem mindig jól esett tudni, hogy mi történik azokkal a barátokkal, akikkel utoljára a ballagáskor beszéltünk, mert elsodort minket egymástól az élet.

Én magam is szeretek posztolni a gyerekeimről, a profilképem is egy családi kép. Szerintem ha az anyukák megválogatják, hogy milyen képet tesznek ki, na meg hogy milyen gyakran, nem hinném, hogy bármi baj lehetne belőle, pláne egy privát profil esetén. A gyermekeim körül forog az egész világom, minden napom. Persze, hogy ők is részesei az életemnek, aminek egy szeletét megmutatom online!

Tény, hogy nekem is van olyan ismerősöm, aki szinte naponta kitesz egy fotót a lányáról, még arról is, ahogy fürdik vagy eszik, ez már nekem sem férne bele, de így sem ítélkezem. Ha idősebb lesz a gyermekem, és megérti, hogy mit jelent a közösségi média, megkérdezem tőle, mit szeretne letöröltetni. Gyanítom, addigra már a Facebookot leváltja egy újabb platform. Mint ahogy ez régen az iWiW-vel is történt.”

Posztolás a gyermekekről
evgenyatamanenko/istockphoto.com
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást