Pofonegyszerű paradicsomos receptek, amiket neked is ki kell próbálnod

Pofonegyszerű paradicsomos receptek, amiket neked is ki kell próbálnod

Címlap / Életmód / Receptek / Pofonegyszerű paradicsomos receptek, amiket neked is ki kell próbálnod

Rossz idő ide vagy oda, szerencsére még a piacon is lehet kapni paradicsomot, így ha nosztalgiáznál egy kicsit a nyári ízekkel, próbáld ki valamelyiket az alábbi, egyszerűen elkészíthető paradicsomos receptek közül!

Paradicsomos-túrós rakott

Az alábbi recepttel nem csak az ízlelőbimbóidat kényeztetheted, de alacsony kalóriatartalmánál fogva az alakodat sem kell féltened.

Hozzávalók: 8-10 paradicsom, 500 g túró, 200 g tejföl, 200 g mozzarella, só, bors, bazsalikom, 2 ek olívaolaj.

A paradicsomokat mosd meg, majd vágd fel őket vékony szeletekre. A mozzarellát is szeld fel vékonyan, a túrót és a tejfölt pedig keverd össze. Ha ez megvan, kenj ki egy hőálló tálat az olívaolajjal, majd pakold egymás mellé a paradicsomkarikákat, hasonlóan, mint amikor rakott krumplit készítesz. A paradicsomrétegre jöhet a tejfölös túró, majd ismét folytasd a paradicsommal, és addig rétegezd, míg el nem fogynak a hozzávalók. Minden réteget hints meg egy kis sóval és borssal, a tetejére pedig mehetnek a mozzarella szeletek. Tedd a tálat előmelegített sütőbe, és közepes lángon süsd, majd amikor már látod, hogy kezd pirulni a teteje, szórj rá egy kis bazsalikomot is. Önmagában is finom, fokhagymás pirítóssal pedig még laktatóbb.

Paradicsomos-brokkolis tészta

Gondoltad volna, hogy a brokkoli és a paradicsom passzolnak egymáshoz? Nem fogsz kételkedni, ha megkóstolod ezt az isteni finom tésztát.

Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 3-4 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 csomag penne, 3 ek tejföl, 1 ek olívaolaj, só, bors.

Főzd ki a pennét, közben pedig hevítsd fel az olívaolajat, és dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Mosd meg alaposan a paradicsomokat és a brokkolit, előbbit szeleteld fel, utóbbit pedig szedd rózsáira. Ha már üveges a hagyma, add hozzá a zöldségeket, majd fedő alatt, lassú tűzön párold őket kb. 10-15 percen keresztül, amíg a brokkoli meg nem puhul. Ha már elég puhának érzed, vedd le a fedőt, ízesítsd a fűszerekkel, főzd még pár percig, majd miután levetted a tűzről, add hozzá a tejfölt is, végül pedig keverd össze a tésztával.

Pikáns paradicsomleves

Van, aki a klasszikus, iskolai menzát idéző betűtésztás, édes paradicsomlevesre esküszik, de ha hozzád közelebb áll a mediterrán konyha, az alábbi receptet ajánljuk.

Hozzávalók: 6-7 paradicsom, 300 g sűrített paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál pirospaprika, 100 g kolbász, 2 ek olívaolaj, 100 g füstölt sajt, só, bors, petrezselyem, bazsalikom, oregánó, rozmaring.

Olívaolajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, közben pedig mártsd forró vízbe a paradicsomokat, hogy könnyebben lejöjjön a héjuk. Ha ez megvan, vágd fel apró darabokra, és hasonlóképpen a kolbászt is szeleteld fel. Lassú tűzön add a hagymához a pirospaprikát, majd a kolbászt, süsd néhány percig, majd a paradicsomot is mehet hozzá. Fedő alatt párold őket, majd engedd fel a sűrített paradicsommal, és adj hozzá 4-5 deci vizet is. Továbbra is lassú tűzön főzd a levest, miközben ízlésed szerint fűszerezd. Nagyjából fél óra alatt el is készül, addig reszeld le a sajtot, amit tálaláskor szórj a leves tetejére.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!