4 párkapcsolati típus létezik, és ilyen jövő vár ezekre

4 párkapcsolati típus létezik, és ilyen jövő vár ezekre

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 párkapcsolati típus létezik, és ilyen jövő vár ezekre / 2. oldal

3. A szenvedélyes szerelmesek

Ennek a kapcsolatnak egyik legnagyobb jellemzője, hogy a felek nagyon szenvedélyesek és érzelmesek, azonban ami izgalmassá teszi a hétköznapokat, nem csak pozitívumokkal jár. Ők még többet vitatkoznak, mint a konfliktusos párok, szinte minden találkozásnál összekapnak valamin, de ugyanakkor nagyon gyorsan kibékülnek, és hamar túlteszik magukat a veszekedéseken.

Ennek ellenére nehéz egy ilyen párkapcsolatot hosszú ideig életben tartani. Túl sok stressz és negatív érzelem van jelen közöttük, amelyek tesznek arról, hogy hosszú távon sose legyenek boldogok a felek. Mivel a szerelem és a szenvedély csak ideig-óráig elég egy kapcsolathoz, a párok végül elfáradnak, és ezt követően sokszor teljesen elmúlnak az érzéseik. A szakítás szinte elkerülhetetlen náluk.

Szenvedélyes szerelmesek jellemzői
svetikd/istockphoto.com

4. Az őszinte szerelmesek

A kutatásban résztvevő utolsó csoportba azok a párok tartoztak, akik sok időt töltenek együtt, és mindig jól érzik magukat egymás társaságában.

Hasonló a hobbijuk, az ízlésük és az érdeklődési körük, ezért nem vitatkoznak azon, hogy most épp mit nézzenek a tévében, vagy hova utazzanak el.

Jól tudnak kompromisszumokat kötni, pláne, hogy egyébként is ugyanazt a jövőt képzelik maguk elé, ráadásul a bizalom rendkívül erős náluk. Életkortól függetlenül nagyon érettek, és kerülik a drámai helyzeteket, így a viták sem gyakoriak. A kutatásban résztvevő párok 90%-a később családot alapított és együtt maradt, ami arra utal, hogy ők találják meg legnagyobb eséllyel a boldogságot egymás mellett!

Őszinte szerelmesek jellemzői
fotostorm/istockphoto.com
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást