4 párkapcsolati típus létezik, és ilyen jövő vár ezekre

4 párkapcsolati típus létezik, és ilyen jövő vár ezekre

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 párkapcsolati típus létezik, és ilyen jövő vár ezekre

1. A vakációs szerelmespár

Ne vezessen félre a megnevezés, hiszen nem azok a párok tartoznak ide, akik csak rövid ideig maradnak együtt! A vakációs szerelmesek valójában azok, akik tudják, hogyan érezzék jól magukat, egyedül és kettesben egyaránt. Ők azok, akiket sok barát vesz körül, megvan a saját hobbijuk, de képesek megtalálni az arany középutat függetlenség és ragaszkodás között.

Nem csak párt alkotnak, de egyúttal egymás legjobb barátai is: szeretnek játszani, és nem vesznek mindent komolyan, de ugyanakkor mégis terveznek hosszú távon, hogy ne csak sodródjanak az árral. Sosem hoznak döntést úgy, hogy ne kérdeznék meg a partnerüket, és az esetek többségében jól tudják, hogyan kössenek kompromisszumot. Az Illinois Egyetem kutatásában résztvevő vakációs párok kétharmada végül összeházasodott, és családot alapított!

Vakációs szerelmespár típus
eclipse_images/istockphoto.com

2. A konfliktusos pár

Azok a párok, akik ebbe a kategóriába tartoznak, gyakran mennek keresztül nehéz helyzeteken és hullámvölgyeken. Jellemző rájuk, hogy amikor döntést hoznak, korábbi negatív tapasztalataikra hagyatkozva teszik ezt: ilyen az is, ha például az egyiküket megcsalták egy régi kapcsolatban, hiszen emiatt bizalmatlanabbá válik az aktuális partnerével szemben is.

Konfliktusos párok jellemzői
momcilog/istockphoto.com

Mivel ők gyakran vitatkoznak, sokszor töltenek külön időt úgy, hogy épp haragszanak egymásra, és napokig nem beszélnek. A kapcsolatuk veszekedéseken alapszik, ami egyszerre hozza össze, majd taszítja szét őket egymástól. Emiatt talán nem meglepő, hogy végül szinte mindig szakítanak. A kutatásban részt vevő konfliktusos pároknak csak kevesebb, mint fele házasodott meg végül.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást