\r\n\r\nAzonban a nyár végén gyakran előfordul, hogy egyszerre túl sok paradicsom érik be, jóval több, mint amennyit el tudnánk fogyasztani vagy akár csak ajándékozni a szomszédoknak és persze az is előfordul, hogy a szezon végén zöldparadicsomok virítanak a kókadozó töveken.\r\n\r\n \r\n\r\nHogyan használd fel a maradékot, hogy semmi se vesszen kárba?\r\n\r\n","sitka_acf_post_teaser_single":1,"sitka_acf_post_teaser_pos":"title","sitka_acf_post_feat_custom_image":"","sitka_acf_post_feat_custom_title":"","age_gate_content":0,"block_inhouse_ads":"no","block_article_content_ads":"no","lead_av":"","cikk_av":"","garantalt_pv_mennyiseg":"","kiemeles_vege":"","hirdeteshatter":0}},"postID":480744};
dataLayer.push( dataLayer_content );
\r\n\r\nÉvek óta szenvedélyesen foglalkozom a paradicsomtermesztéssel: minden nyáron tele van a kertem különböző méretű, színű és ízű paradicsomokkal.\r\n\r\n \r\n\r\nAzonban a nyár végén gyakran előfordul, hogy egyszerre túl sok paradicsom érik be, jóval több, mint amennyit el tudnánk fogyasztani vagy akár csak ajándékozni a szomszédoknak és persze az is előfordul, hogy a szezon végén zöldparadicsomok virítanak a kókadozó töveken.\r\n\r\n \r\n\r\nHogyan használd fel a maradékot, hogy semmi se vesszen kárba?\r\n\r\n","sitka_acf_post_teaser_single":1,"sitka_acf_post_teaser_pos":"title","sitka_acf_post_feat_custom_image":"","sitka_acf_post_feat_custom_title":"","age_gate_content":0,"block_inhouse_ads":"no","block_article_content_ads":"no","lead_av":"","cikk_av":"","garantalt_pv_mennyiseg":"","kiemeles_vege":"","hirdeteshatter":0}},"postID":480744};
dataLayer.push( dataLayer_content );
Évek óta szenvedélyesen foglalkozom a paradicsomtermesztéssel: minden nyáron tele van a kertem különböző méretű, színű és ízű paradicsomokkal.
Azonban a nyár végén gyakran előfordul, hogy egyszerre túl sok paradicsom érik be, jóval több, mint amennyit el tudnánk fogyasztani vagy akár csak ajándékozni a szomszédoknak és persze az is előfordul, hogy a szezon végén zöldparadicsomok virítanak a kókadozó töveken.
Hogyan használd fel a maradékot, hogy semmi se vesszen kárba?
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
1/5 Készíts aszalt paradicsomot!
Az egyik kedvenc feldolgozási módom az aszalt paradicsom, mert igazi ízbomba, mutatós és rendkívül sokoldalúan használhatod a konyhádban. Ráadásul minden paradicsom alkalmas erre a célra: a lédús, a szárazabb, az egészen apró vagy az óriási is, csak a feldolgozásuk kicsit más. Az apró paradicsomokat vágd félbe vagy negyedeld, a nagyokat karikázd fel. Sózd be őket alaposan és hagyd kicsit állni: ezután mehetnek is a rácsra száradni. Én napon aszalok, az igazán forró heteken egy, legfeljebb két nap alatt teljesen megszáradnak a paradicsomszeletek, de természetesen alacsony hőfokon sütőben is aszalhatod őket.
Az aszalt paradicsomot papírtáskában tárolom, de hidegen sajtolt olajba téve szintén el tudod tartani, és tökéletes kiegészítője lehet salátáknak, tésztáknak vagy szendvicseknek.