Otthon / Dekor

Ötletes dekorálás kagylókkal

A tenger hangulatát idéző hangulatos kagylók nemcsak hasztalan porfogókká válhatnak a nyaralás után. Íme mi mindenre használhatod őket.

Mediterrán hangulatú dekór

Különböző méretű és típusú kagylókkal bátran dekorálhatod a mediterrán hangulatú polcokat. Alakíts ki egy ilyen sarkat, ha fel szeretnél vidulni!

Könyvtámasz kagylóval

Adj tengeri hangulatot a könyvespolcnak egy méretes kagylóval, amelyet könyvtámaszként használhatsz.

Kagylóval kirakott virágtartók

Díszítsd kagylókkal a virágtartók peremét. Ragassz hasonló méretű kagylókat a tartók széleire,
Egy eredeti ötlet, mely ideális kültéri díszítéshez.

Kagyló művészet

Csodálatos lepkéket készíthetsz kagylókból, egy kis összepödört aluminium fóliából és ragasztóból. A tenger kincsei így elragadó művészeti alkotássá válnak!

Óceáni ráma

A parton talált kincsekkel valóságos óceáni szentélyt alkothatsz.
Szardíniás dobozok aljára ragassz valamilyen óceáni képet vagy térképet, majd a széleire ragassz kagylókat, tengeri csillagokat.

Kagylós ágynemű

Dobd fel az egyszerű, unalmas ágyneműt egy igazán hangulatos tengeri motívummal, a kagylóval.
Textilfestékkel kenj be egy redős kagylót, majd a textíliát nyomd rá. Jól mutat ha a párnahuzatok és ágyhuzatok széleit díszíted.

Kagylóból lett virágváza

Gondoltad volna, hogy egy nagy kagyló mi mindenre használható? Bátran önthetsz bele vizet és tarthatsz benne virágokat. Kedves dísze a háznak.

Olvastad már?  8 izgalmas lakberendezési ötlet a kis fürdőszobádba - Nem lesz többé unalmas!

Kagylónyomtatott díszpárnák

Készíts eredeti és egyedi díszpárnákat kagyló és textílfesték segítségével. Kenj be festékkel egy kagylót, amelyről a lenyomatod szeretnéd készíteni, és nyomd a párnahuzatra. Használj kontrasztos színeket.

Kagyló-mécsesek

Önts gyertyát különböző méretű kagylókba, vagy helyezz a belsejükbe mécseseket. Ilyen kagylómécsesekkel valóságos szentéllyé változtathatsz bármilyen helyiséget.

Kagyló keret

Tükörnek, képnek vagy festménynek készíts egy ilyen kagylókkal diszített keretet. A nyaraláson összegyűjtött apró kagylók így örök emlékek maradnak.