Így őrizd meg hosszan a barnaságod

Így őrizd meg hosszan a barnaságod

Címlap / Stílus / Test / Így őrizd meg hosszan a barnaságod

A napbarnította bőrszín sokak álma, de a nyár elmúlásával a bronzos külső is odavész. Mit tehetünk, hogy minél hosszabb ideig megőrizhessük?

Miért barnulunk?

Először is szögezzük le, miért is barnulunk le. A bronzos bőr nem más, mint egyfajta védelmi reakció a nap sugárzása ellen, tehát alapjába véve ez nem egy normális állapot, sőt, a hámnak stresszt jelent. Hogy ezt miért fontos tudni?

Röviden azért, mert így könnyebben elfogadhatjuk, hogy hosszú hónapokig – újabb napozás, vagy szolárium nélkül- nem tudjuk megőrizni a szerzett színünket, mivel a bőr folyamatosan hámlik, cserélődik.

Így előbb-utóbb újra a visszakapjuk normál, megszokott árnyalatunkat. A folyamatot lassítani persze lehet különböző praktikákkal, anyagokkal, de sokáig megtartani sajnos nem lehet.

Az arc fakulása

A test különböző részein lévő bőr különböző ütemben hámlik, így ne lepődjünk meg azon, hogy például a hasunkon akár még hónapokig is látszik a napozás eredménye.

Legelőször az arcunkról kezd szép lassan eltűnni a szín, ezért annak a táplálása és hidratálása különösen fontos, főleg, ha a test többi része még a nyári barnaságot őrzi.

Külső, belső hidratálás

Hogy hosszan élvezni tudjuk nehezen megszerzett barna bőrünk látványát, az első és legfontosabb feladatunk az a külső, valamint a belső hidratálás.

A vízhiány következtében ugyanis felgyorsul a hámlás, így hamar búcsút inthetünk bronzos színünknek.

Használj reggel és este víz alapú arc-és testápolót (a hidrogélek fantasztikusak), valamint ne feledkezz el a napi 3 liter víz fogyasztásáról! Ezáltal nem csak hosszan megőrizheted napbarnította bőrödet, hanem sokkal puhábbá és egészségesebbé is varázsolhatod!

Fürdőzés helyett

Esténként, egy-egy hosszabb munkanap után sokan el szeretnek nyújtózni egy kád vízben. Sajnos a fürdőzés hatására a bőr könnyen kiszáradhat, ami a barnaság gyors elvesztéséhez vezethet.

Ezért helyette inkább zuhanyozz langyos vízben, de ha nagyon ragaszkodsz a lubickoláshoz, tégy egy kevés tápláló, hidratáló fürdőolajat a kádba, így lelassíthatod a folyamatot! Fontos, hogy ne habfürdőt használj, mert azok többsége is szárít!

Jojobaolaj

A jojobaolaj az egyik legbőrbarátabb anyag, és megakadályozza a dehidratációt, valamint a túlzott hámlást, mivel biztosítja a bőr optimális zsírtartalmát.

Fontos, csak csakis 100%-osat válassz, mert különben a hozzáadott konzerválószerek eltömítik a pórusaidat, így könnyebben kiszáradhat a bőröd.  

Béta-karotin

Bizonyára tudod, a béta-karotinnak óriási szerepe van a melanin termelésében, véd a káros UV sugaraktól, valamint hosszan tartó barnaságot biztosít.

Ezért egyél minél több sárgarépát, sütőtököt, paradicsomot, illetve barackot!

Barnító kapszulák

Amennyiben belsőleg is rá szeretnénk segíteni, akkor a boltokban kaphatóak már barnító kapszulák, melyek segítenek hosszan megőrizni a bronzos színt, sőt, akár önbarnítóként is funkcionálhatnak!

Való igaz, több kémiai anyagot is tartalmaznak, de egyáltalán nem ártalmasak az egészségre nézve, sőt, rengeteg vitamin- főleg C-vitamint- tartalmaznak, melyek extrán táplálják a bőrünket.

Bronzosító, önbarnító

Ha már mindent kipróbáltunk, és bőrünk mégis felöltötte természetes színét, de nem akarunk lemondani a napbarnította testről, akkor sincs még veszve semmi!

Amennyiben nem szeretnénk a szolárium csövei alatt süttetni magunkat, akkor szerezzünk be egy jó minőségű önbarnítót. Lehet, hogy mélyebben a pénztárcánkba kell nyúlni érte, de megéri, hisz’ egy kevésbé jó termékkel inkább narancssárga árnyalatot öltünk, mint barnát.

Ezen kívül remek megoldást nyújthatnak a bronzosító púderek, de lehet már kapni bronzosító spray-t is, amit a lábakra fújva tökéletes barnaságot eredményez- bár ezt inkább akkor érdemes használni, ha a lábszárunk valamilyen okból fehérebb, mint a test többi része.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást