Koronavírus: A magyarok ötöde szerint sosem lesz olyan az életünk, mint korábban

Koronavírus: A magyarok ötöde szerint sosem lesz olyan az életünk, mint korábban

Címlap / Hírek / Koronavírus: A magyarok ötöde szerint sosem lesz olyan az életünk, mint korábban / 2. oldal

A kistelepülések lakói és a fiatalok a leginkább elutasítóak

A korlátozásokkal szemben elutasító lakossági rétegben nem csak a férfiak emelkednek ki, hanem a fiatalok is, akik 31%-ban elutasítóak a kérdést illetően, továbbá a kistelepülések lakói 34%-ban. A leginkább a dél-dunántúliak azok, akik szerint semmi szükség arra, hogy korlátozásokkal gátoljuk a mindennapok gördülékenységét. Ezen a területen 47% szerint nincs értelme fenntartani a szabályozásokat.

Felmérés a koronavírusról a magyarok körében
filadendron/istockphoto.com

Nem félünk és nem is figyelünk most a védekezésre

Az Ipsos összességében elmondta, hogy a legújabb felmérésük szerint a magyarok nem tartanak egy jelentősebb, negyedik hullámtól. Ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy a lakosság jelentős része megkapta az oltást, és/vagy átesett a fertőzésen. Valószínűleg ez az oka annak is, hogy a védekezésre sem fordítunk olyan nagy figyelmet, mint korábban. A maszkviselési hajlandóságot leszámítva, minden egyéb védekezési forma jelentősen visszaesett az elmúlt hónapok során. 

Számokban mérve ez azt jelenti, hogy a magyarok csupán 62%-a mos gyakrabban kezet, 43% a kézfogást, 31% a személyes kontaktust kerüli másokkal. Lazábban kezeljük a közösségi programokat is, már csupán a megkérdezettek 38%-a nyilatkozott úgy, hogy a pandémia miatt lemond programokat.

Csupán 21% azoknak az aránya, akik ugyanebből adódóan egy országon belüli utazást hagynak ki. A gyerekeknek is jóval lazábbak a kereteik. Míg 2020 áprilisában 43%-ukat korlátozták a szüleik, addig az idei, júliusi eredmények alapján, csupán 13%-uknak kell távol maradniuk a közösségi tevékenységeiktől. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást