Miért viselnek az emberek maszkot, ha már nem muszáj? Megkérdeztük!

Miért viselnek az emberek maszkot, ha már nem muszáj? Megkérdeztük!

Címlap / Életmód / Egészség / Miért viselnek az emberek maszkot, ha már nem muszáj? Megkérdeztük!

Aztán, ahogy a maszkivselési kötelezettséget eltörölték, a következő napon úgy tűnt, szinte mindenki azonnal hátra is hagyta a védőeszközt. Csak néhány embert látni, aki a boltban vagy buszon továbbra is maszkot hord.

Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a bien.hu mindig az aktuális járványügyi helyzetnek megfelelő előírások betartását javasolja, vagyis mindenképpen támogatjuk a maszkviselést, amikor az előirányzott. Ugyanakkor senkit sem szeretnénk lebeszélni a maszk viseléséről akkor sem, amikor az az egyéni belátásra van bízva.

Kérdéseinket értékítélet nélkül tettük fel olvasónknak, azokkal senkit semmiről nem szeretnénk meggyőzni, pusztán az emberek véleményére voltunk kíváncsiak. A válaszadók nevét helyenként megváltoztattuk.

Szkeptikusság

„Nem vagyok oltástagadó, sőt kimondottan hiszek a tudományban. Voltak évek, amikor az influenza elleni oltást is beadattam magamnak, és a lányom is megkapott minden választható védőoltást is.

A Covid elleni vakcinákkal kapcsolatban mégis szkeptikus vagyok. Mindenképpen szeretnénk majd a férjemmel oltatni, viszont szeretnénk még várni egy kicsit, amíg látjuk, hogy merre is halad ez a dolog.

Most úgy érezzük, hogy minden héten más infó jön. Mi inkább kivárjuk az egységes álláspontot, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy addig továbbra is maszkot hordunk és nem járunk zárt terekbe vagy tömegrendezvényekre. Én ezt így érzem fairnek.” (Lilla)

Nem akkora áldozat

„Megkaptam az oltásomat, ahogyan a 84 éves anyukám is, de tudom, hogy az oltás sem kínál 100%-os védelmet. Én nem akarok kockáztatni. Volt már, aki kérdezte, hogy de akkor mégis meddig akarok maszkban közlekedni, meg hogy eddig nem féltem-e, hogy bármilyen más fertőzést hazaviszek. Ilyen idősen egy sima nátha is veszélyes lehet.

Így is lehet gondolkodni, én viszont nem érzem akkora áldozatnak, hogy felvegyem a maszkot, ha villamosra szállok, ha cserébe egy picit nyugodtabb lehetek az anyukám miatt. Amíg így érzem, addig maszkot is fogok hordani.” (Erzsébet)

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

3 hozzászólás

 • Klára
  2021.07.16., 10:19

  Nagyon helyeslem az maszk viselését olyan helyzetekben mikor a másik embert is védem vele.Nyugodtan és önként felvehetnénk megfázáskor is,csak ehhez nem vagyunk elég intelligensek.

  Válasz
 • Katya
  2021.07.16., 10:56

  Atya úr isten!!! Mennyi szánalmas idióta!!!!

  Válasz
 • Katya
  2021.07.16., 11:00

  Halálos betegséggel küzdök március óta, mégis eszem ágába sincs ezt a mocskot felvenni, Sajnos a kórházba kemo alatt kell, de kibirom! nem félek, milyen érdekes nem???? Semmiféle virus nincsen, csak eggyesek baromira bevannak szarva, túlzásba esnek de nagyon!!! Neveséges!!!!

  Válasz

Írj egy hozzászólást