Koronavírus: A magyarok ötöde szerint sosem lesz olyan az életünk, mint korábban

Koronavírus: A magyarok ötöde szerint sosem lesz olyan az életünk, mint korábban

Címlap / Hírek / Koronavírus: A magyarok ötöde szerint sosem lesz olyan az életünk, mint korábban

Első kézből igazolhatom, hogy nagyon alaposak, mert néhány hónappal korábban engem is megkerestek. Majdnem fél órán keresztül bombáztak különféle, témába illő kérdésekkel. A mostani, egyik legújabb tanulmányukból is sok érdekességet megtudhatunk a jelenlegi helyzetről és a magyarok hozzáállásáról.

Optimisták vagyunk, de vajon meddig?

A felmérés alapján a legnagyobb arányban arra számítunk, hogy megússzuk a következő hullámot, legalábbis ez derült ki a július végén közzétett eredményekből. A megkérdezettek 38%-a állította, hogy a nyár végégig lecseng a pandémia, 24% szerint ez szeptemberben, vagy később fog megtörténni. Átlagosan 19% mondta, hogy sosem lesz olyan az életünk, mint volt. Ennyien voltak azok is, akiknek fogalmuk sincs, mi vár ránk.

 A magyarok augusztus végéig nemhogy visszavezetett korlátozásokra, azok teljes feloldására számítanak. A férfiak optimistábbnak bizonyultak, ami viszonylag ritka helyzet. Ők 15%-ban, míg a nők 21%-ban tartanak attól, hogy nem kapják vissza a korábbi életvitelüket.  

Az optimizmussal ezúttal a türelmetlenség is együtt jár. Azok, akik szerint így is, úgyis lecseng a járvány, azok érthető módon nyilatkozták, hogy a még érvényben levő korlátozásokat is hamar oldják fel. A férfiak éppen ezért ezen a téren türelmetlenebbnek bizonyulnak, 30% szerint már semmi szükség a korlátozásokra. Hasonló véleményen van a magyar átlag is, 27% mondta ugyanezt. A túlnyomó többség, 64% szerint még néhány korlátozást ildomos fenntartani. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást