Öngyógyítás vagy önámítás? Van hatalmad az egészséged felett!

Öngyógyítás vagy önámítás? Van hatalmad az egészséged felett!

Címlap / Életmód / Egészség / Öngyógyítás vagy önámítás? Van hatalmad az egészséged felett!

Hallgasd meg és beszélj a testeddel!

Gyerekkorunkban megtanítják nekünk, hogy ha fáj valami, orvoshoz kell menni, gyógyszert szedni és addig keresni a megoldást, amíg meg nem oldódik a probléma. Azt azonban nem mondták el, hogy addig is, mennyi mindent tehetünk akár mi saját magunkért. Egyáltalán nem kell különleges, természetfeletti képesség, vagy egy hasonló tulajdonságokkal megáldott személy, bővel elég vagy a művelethez TE saját magad is.

Ha odafigyelsz rá, láthatod, hogy a tested mindig pontosan közli veled, hogy éppen mire van szüksége.

Jelzi, ha szomjas, fáradt, ha fájdalmai vannak, te pedig jó esetben gondoskodsz róla, hogy ezeket a szükségleteit kielégítsd. Belegondolva, már ez is egyfajta kommunikáció, csak szavak nélkül. Az emberi test elképesztően intelligens módon működik, de hatással lehetsz még más élő szervezetre is.

Számtalan tanulmány bizonyította már, hogy milyen pozitív hatással van az állatokra és növényekre is a gondoskodás, ha beszélünk hozzájuk és mindez mennyire fokozhatja növekedésüket, fejlődésüket. Valójában az összes élőlény pozitív hatással lehet a másikra és akkor miért ne hihetnénk el, hogy akár ezt önmagunkkal szemben is alkalmazhatnánk? 

Bízz benne és légy csapatjátékos!

Theresa Wade, híres gyógyszerész még hallgatóként hallotta a következő idézetet egy benszülött asszonytól és ez indította el az úton az öngyógyítás felé: „A test minden részének saját tudata és lelke van, még a sejtjeinknek is.”

Krónikus fájdalmai voltak és eleinte elképzelni sem tudta, hogy miként tudná önmagát gyógyítani, de aztán elkezdte beépíteni a módszert a mindennapi meditációjába. Egyszerűen csak elkezdett arra a területre koncentrálni, ahol a probléma volt és vizualizálta, ahogy a szövetek regenerálódnak.

Beszámolója szerint, fél óra elteltével a teste elkezdett reagálni és az addig bénult testrészében elkezdett fájdalmat érezni. Más erre talán bepánikolt volna, azonban őt remény szállta meg, hiszen akkor már rég nem érzett semmit bénult végtagjában. Az első és legfontosabb, amivel gyógyíthatod magad, az a testedbe vetett bizalom.

Mennyivel egyszerűbb és boldogabb lenne egy olyan élet, amiben nincs tömérdek gyógyszer és folyamatos orvosi konzultáció? Mit szólnál, ha létezne egy olyan opció, mely szerint hatalmad lenne saját egészséged felett, mindenféle külső beavatkozás nélkül? Semmi önjelölt gyógyító és varázslat, csak TE és a tested! Jól hangzik, nem?
FreshSplash/istockphoto.com

Mindegy, hogy éppen milyen betegséggel küzdesz, hinned kell a gyógyulásodban és abban, hogy a tested elég erős ahhoz, hogy bármit legyőzzön, ha igazán szeretnéd.

Aztán szépen lassan elkezdheted a kommunikációt. Lehet, hogy első alkalommal teljesen hibbantnak nézed saját magad, de bízz a képességeidben! Ez nem szemfényvesztés, ez a képesség mindenkiben ott van. Ha például fájdalmat érzel tested bármely pontján, hunyd le a szemed és először csak koncentrálj az adott terület fájdalmára. Ez lehet, hogy eleinte nem lesz túl kellemes, de add át magad kicsit ennek az érzésnek.

Helyezd a kezedet az adott területre és képzeld el, ahogy a kezed által gyógyító energia áramlik a testedbe. Engedj el mindenféle elvárást, vagy azt, hogy mit kellene érezned. Egyszerűen csak tartsd ott a kezed és bízz benne, hogy ez neked jó. Meditáció során akár az egész testeden végigmehetsz, egészen a fejed tetejétől a talpadig. Minden egyes kézrátétellel érezd a tested iránti szeretetet és azt, hogy ez az energia sejtszinten gyógyít téged. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást