5 női trükk, amivel a karácsonyi felkészülés olcsóbb és gyorsabb lesz

5 női trükk, amivel a karácsonyi felkészülés olcsóbb és gyorsabb lesz

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 női trükk, amivel a karácsonyi felkészülés olcsóbb és gyorsabb lesz

Érdemes meghatározni a büdzsét

November elején még nem feltétlenül szerencsés elkezdeni vásárolgatni, hiszen még csak most jönnek a nagy leárazások, és az ajándéklista is változhat. Arra azonban érdemes időt szakítani, hogy összeszámold, mennyi pénzt akarsz költeni. Akár ajándékozottanként is húzhatsz egy maximális határt, ami felé nem akarsz majd menni. Számold bele emellett a dekorációt, a csomagolóanyagokat, a vacsorát, és esetleg azt az utazási költséget is, ami arra kell, hogy az egész családot bejárd ez alatt a néhány nap alatt. Így nem fogsz az utolsó pillanatban vagyonokat költeni, és nem lövöd túl a büdzsét sem véletlenül.

Ajándékozz okosan!

És itt ne csak arra gondolj, hogy saját készítésű ajándékokkal leped meg a társaságot.

Bien tipp: Ha sok ismerősöd szereti a kozmetikumokat, és egy kis plusz bevételre is szeretnél a jövőben szert tenni, legyél AVON Tanácsadó! Sokkal olcsóbban beszerezheted a kozmetikai termékeket tanácsadóként, így olcsóbb és stílusosabb ajándékokkal készülhetsz. A jelentkezés egyszerű, a rendelés pedig webshopból történik.

A közelieknek személyre szabott termékeket adhatsz, a távolabbi ismerősöknek, kollégáknak, negyedik unokatestvérnek pedig a drogériás piperecsomagok helyett igazi minőségi termékeket válogathatsz össze. Karácsony után aztán új bevételi lehetőségként is tekinthetsz erre a lehetőségre, ami nem feltétlenül jön rosszul az ünnepi költekezést követően.

Írd össze az ütemtervet!

Soha nem túl korai előre gondolkozni! Beszéld meg a családdal, hogy mikor kinél kell megjelenni, kinél lesz a karácsonyi ebéd vagy vacsora, és ki mit tervez erre az időszakra. Minél nagyobb a család, annál nehezebb ezt megszervezni, ezért nem baj, ha időben nekiállsz a készülődésnek. Így legalább azzal is tisztában leszel, hogy neked mennyi mindent kell majd csinálnod, és erre pontosan mennyi időd lesz.

Xsandra/istockphoto.com

Készülj receptekkel!

Ha sütsz és / vagy főzöl karácsonykor, akkor ne csak pár nappal az ünnep előtt döntsd el, mit szeretnél elkészíteni. Kezdj el már most recepteket nézegetni, és döntsd el, hogy mi lesz a menü! Így, ha nehezebb fogásokat választasz, még akkor is van időd felkészülni, és gyakorolni rá. Ha nem is nálad lesz a családi karácsonyi ünneplés, akkor is meglepheted a barátokat valamilyen aprósággal, egy kis sütivel, vagy egy finom desszerttel, ezt is érdemes időben eldönteni.

istockphoto

Figyelj oda az akciókra!

Most még bőven időben vagyunk a nagy novemberi akciók miatt. A fekete péntek a nyakunkon, amikor nagyjából mindent meg lehet venni akciósan, amit szeretnénk. Minden online oldalon lesz leárazás, nem csak az elektronikus áruk között. Nézz utána, hogy hol jelentettek már be nagy akciókat, és figyeld meg, hogy ott meg tudod-e vásárolni azokat az ajándékokat, amiket előre kiterveltél.

Így akár az ajándékok árának felét is megspórolhatod, ami az ünnepek derekán kifejezetten jól fog jönni majd. Érdemes viszont gyorsan lépni, és hamar vásárolni (ezért készülj fel előre), mert a jobb ajánlatokat szinte percek alatt el szokták kapkodni.

2 hozzászólás

 • Nagy Marianna
  2020.11.10., 11:30

  Nagy Marianna AVON koordinátor vagyok, aki 1998. óta foglalkozom az AVON termékeivel. Biztosan allithatom, hogy így van. Az AVON nal könnyebb és szebb.

  Válasz
 • Johnorszag
  2020.11.13., 16:57

  Semmi értelme

  Válasz

Írj egy hozzászólást