Sok cikket lehet olvasni arról, mennyi minden köt ki a szemétben, pedig még újra lehetne hasznosítani. Most azonban valami olyasmiről fogunk írni, ami valóban nem szemét, mégis gyakran a kukában landol, hiszen forintban mérve az értéke filléres. A haszna azonban annál nagyobb: tisztítószert, bőrápolót, sőt ropogtatni való finomságot is készíthetsz belőle. Megmutatjuk, mi mindenre jó az almahéj, és soha többé nem fogod kidobni!
3/7 Almaecet
Az almaecet minden háztartásban jól jön, nem csak takarítani egyszerű vele, de a salátáknak is isteni ízt ad. Elkészíteni pofonegyszerű: fogj egy befőttesüveget, és az aljára tegyél körülbelül 4 ujjnyi vastagon almahéjat, majd töltsd meg vízzel, és adj minden 10 kanál vízhez egy kanál cukrot is.
Takard le a befőttesüveget gézzel, majd meleg helyen hagyd állni 8-10 napig, végül szűrd le, és már kész is van az almaeceted!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!