Dekor / Otthon

15 négyzetméterre költöztem, és imádom!

15 négyzetméterre költöztem, és imádom!

„Komolyan ekkora?” „De van fürdőszoba?” „És lesz konyhád?” Csak néhány azok közül a kérdések közül, amik a legtöbbször elhangzanak, ha elárulom, hogy nemrég egy 15 négyzetméteres lakásba költöztem. A válasz mindig igen, és azt is hozzáteszem, hogy imádom az új otthonomat. Elmondom, hogy miért!

Mert megtanít megbecsülni, amid van

Az első lecke, amit új otthonomtól kaptam, a költözködés során érkezett, ugyanis az addigi bútoraim, holmijaim, de még a ruháim nagy részét is ki kellett dobnom. Egyszerűen nem fértek volna el.

Az új otthonomban, varázslatos módon, mégis minden megvan, amire szükségem lehet. Azaz egészen idáig olyasmiket őrizgettem, és cipeltem magammal lakásról lakásra, amik valójában feleslegesek voltak.

Ami viszont most is velem van, az valóban az enyém, tényleg szeretem, és azért tartottam meg, mert helye van az életemben. Kevesebb tárgyam van, de azok valóban fontosak a számomra.

Mert ráébreszt a saját igényeidre

Nem mondom, hogy nem voltak kétségeim a beköltözés előtt. Persze, bennem is felmerült, hogy rendben, hogy mindennek kisakkoztam a helyét, de mi lesz, ha vendégek jönnek, ha valaki itt aludna… hiszen még egy kinyitható kanapé sem férne el a kinyitott állapotában!

Arra is rájöttem viszont, hogy én magam tökéletesen elférek, és jól is érzem magam. Ez pedig mindennél fontosabb, hiszen ez az én otthonom – amit persze a barátommal és a macskámmal osztok meg.

De ha mi mindannyian jól érezzük magunkat itt, miért kellene aggódnunk azon, hogy mások mit gondolnak az életterünkről?

Mert maradt mellette másra

Nincsenek illúzióim. Pontosan tudom, milyen sokan vannak, akik bármit megadnának, ha lenne egy 15 négyzetméteres otthonuk, amit a magukénak nevezhetnek, és hihetetlenül szerencsésnek érzem magamat, amiért nekem van.

Ugyanakkor azt is tudom, mennyien vannak, akik el sem tudnák ekkora helyen képzelni az életüket. Én kompromisszumot kötöttem: az otthonom aprócska, de cserébe kellemes környéken van, olyan helyen, ahol szívesen élek, és maradt pénzem a felújítására is, így valóban jól érzem magamat benne.

Minden négyzetcentiméterén.

Mert könnyű rendben tartani

Ha az ember 15 négyzetméteren lakik, mindennek meg kell, hogy legyen a helye.

Ez egyúttal arra is rászoktatja, hogy ha valamit elővesz, akkor használat után el is tegye. Itt nincs olyan, hogy valami elveszett, hiszen ekkora helyen nagyjából 5 percig tart végignézni minden sarkot valami után.

Arról nem beszélve, hogy a takarítás is gyerekjáték. Körülbelül 3 perc alatt felmosok, és ebben benne van a galérialépcső alatti bonyolultabb zug feltakarítása is.

Mert az enyém

Mert lehet, hogy pici, lehet, hogy kicsit sötét is, és lehet, hogy át kell gondolni, mit hová pakoljak, de az enyém, és amikor a nap végén hazaérek, becsukhatom magam mögött az ajtót.

Azzal osztom meg, akivel szeretném, és csak azokat hívom át, akiket szeretek, és akiket magam mellett akarok tudni.

Mert bármi történik is a világban, tudom, hogy mindig van 15 négyzetméternyi terület, ahol biztonságban lehetek, és ez nagyobb ajándék mindennél.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást