Egy kutatás szerint a nagy fenekű nők egészségesebbek és okosabbak

Egy kutatás szerint a nagy fenekű nők egészségesebbek és okosabbak

Címlap / Életmód / Egészség / Egy kutatás szerint a nagy fenekű nők egészségesebbek és okosabbak

Volt időszak, amikor a legtöbben nem örültek annak, hogy az alsótestük szélesebb. Azonban változnak az idők, hiszen ma már rengetegen tesznek azért, hogy kerekebb fenekük legyen – az implantátumokról ne is beszéljünk. A különböző testalkatokból több következtetést is le lehet vonni, egy kutatás szerint például egészségügyi előnye is van annak, ha természetesen kerek fenékformával rendelkezel.

Érdekes tanulmányt publikált az Oxfordi Egyetem Churchill kórháza: a szakértők szerint ugyanis ha széles a csípőd és J.Lo hátsójával vetekszik a tiéd, akkor okosabb és egészségesebb lehetsz, mint azok, akiknek alapvetően laposabb a fenekük és keskenyebb a csípőjük.

A kutatók szerint az alsótesten, különösen a fenéken és a combokon lévő zsírszövet-többlet védhet a szívproblémák, a diabétesz és más, túlsúllyal összefüggésben kialakuló betegségek ellen.

Több kutatás igazolta, hogy az alsótesten található elraktározott zsír védelmező funkciót lát el.” – olvasható a kutatók közleményében, mely az International Journal of Obesity című folyóiratban jelent meg.

A körte alkat többi előnye

Ezt egyébként két éve, a BMJ-ben publikált kutatás is megerősítette. Eszerint a nagyobb csípő és comb körmérettel rendelkezők körében kisebb a korai halálozás esélye, mint azoknál, akik a hasukra híznak inkább. Egy szakértő azt is hozzátette, hogy az erősebb alsótest az alacsonyabb glükóz-, és trigliceridszinttel hozható összefüggésbe. Ennek hatására pedig a körte alkatú nőknek kisebb az esélyük például a cukorbetegség kialakulására. Ugyanígy, a koleszterinszintjük is alacsonyabb a körte alkatú nőknek, valamint több adinopektint szabadít fel a szervezetük. Utóbbi hormonnak fontos szerepe van az erek egészségének fenntartásában.

via GIPHY

Az egészség oké, de mi bizonyítja az éleseszűséget?

A kutatás azt is kiderítette, hogy a nagyobb popsi a nagy mennyiségű Omega-3, valamint a megfelelő leptin mennyiségre is utal. Az Omega-3 zsírsavak pedig bizonyítottan fontos szerepet játszanak a kognitív funkciók erősítésében, a memória megfelelő működésében, a motorikus készségek és a beszéd fejlesztésében is. A leptin pedig egy olyan hormon, mely az étvágyat szabályozza.

Még a gyerekekre is hatással lehet az, milyen alkatú az anyukájuk

Ennyinél nem álltak meg a kutatók, ugyanis az eredményeik alapján a szélesebb csípőjű anyukáknak intelligensebbek a gyermekei. Ezt az összefüggést azzal magyarázták, hogy az anyatej zsírtartalma a test alsó részéből származik, ezért ebben az esetben több Omega-3 található benne. A baba táplálása során pedig az értékes zsírsavból több kerül a szervezetébe, ennek minden előnyével. 

A tanulság tehát az, hogy ha körte vagy homokóra alkattal rendelkezel, akkor kevésbé kell tartanod a szív-, és keringési betegségektől. Ettől függetlenül még persze ajánlott odafigyelni az egészséges életmód betartására.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást