Ez most a legtrendibb piercing – te berakatnád?

Ez most a legtrendibb piercing – te berakatnád?

Címlap / Stílus / Divat / Ez most a legtrendibb piercing – te berakatnád?

A septum szót válaszfalnak is fordíthatjuk, ha nagyon akarjuk, de amikor testékszerről beszélünk, akkor egyértelműen az orrlyukak közötti kis falat, illetve az ide szúrt karikát vagy patkó ékszert jelenti.

A septum piercing persze nem újdonság, valószínűleg nincs olyan testrész, ahová korábban ne szúrt volna már valaki ékszert, de aki követi a közösségi oldalak beauty gurujait, annak biztosan feltűnt, hogy gomba módra szaporodnak az ilyen jellegű ékszerek.

Az orrkarikák ma már egyre kevésbé számítanak extrémnek, a kis, kő alakú piercingeket pedig a legtöbbször akár komolyabb munkahelyeken is elnézik, de a septum piercing ehhez képest még mindig elég merész húzásnak tűnik – mégis kezd bekúszni a mainstreambe.

Imádni vagy gyűlölni lehet

Számomra a legérdekesebb, hogy mennyire csajos, nőies lehet ez az egyébként elsőre elég vadnak tűnő testékszer, elég azonban egy rövid keresés a közösségi oldalakon, és máris látni fogod, hogy nem csak metálrajongók viselik.

Méretétől és anyagától függően a piercing lehet feltűnő, vagy kevésbé észrevehető, és ezzel egész sokféle trendbe belefér, egy viszonylag visszafogott, diszkrétebb megjelenést is érdekesebbé tehet.

Éppen ezért van, aki imádja és ódákat zeng róla, és olyan is van, aki egyszerűen nem tud túl lépni a gondolaton, hogy az állattartásban is használnak hasonló – egyébként nem túl humánus – módszert az állatok kikötésére, vagy annak megakadályozására, hogy orrukkal széttúrják az ólat. Ők valószínűleg sohasem lesznek a septum ékszerek rajongói, míg másokat egyáltalán nem zavar ez a párhuzam, és rajonganak a piercingért. A kommentek alapján úgy tűnik, hogy középmezőny nincs, ez az ékszer senkit nem hagy hidegen.

A változatoknak se szeri, se száma

Az izgalmas testékszernek számos változata létezik, míg vannak, akik sima karikát használnak, másik patkót, vagy különféle díszekkel dekorált ékszert tesznek az orrukba, amitől természetesen a piercing sokkal feltűnőbb, látványosabb lesz.

Ha hasonló ékszeren töröd a fejedet, természetesen mindenképpen profi szalonba menj, itt abban is segítenek majd neked, hogy kiválaszd a személyiségedhez, stílusodhoz leginkább passzoló ékszert. A gyógyulási idő a septum piercing esetében körülbelül 3-6 hét, és mivel porcos részbe szúrják, valamivel nagyobb fájdalomra kell számítanod, mint a bőrbe szúrt ékszerek esetében.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/5
Következő»

VIDEO Téli horoszkóp 2023

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!