Bicskanyitogató mondatok, amit utálsz látni az emailjeidben

Bicskanyitogató mondatok, amit utálsz látni az emailjeidben

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Bicskanyitogató mondatok, amit utálsz látni az emailjeidben

Az emailek csekkolása a legtöbbünknek a napi rutin része, de sokszor kellemetlen feladat lehet, és vannak üzenetek, amik még kellemetlenebbé teszik a tevékenységet. Az Adobe 1 000 irodai dolgozót kérdezett meg arról, mi idegesíti őket legjobban az elektronikus postafiókjukban.

A passzív-agresszív üzeneteket senki nem szereti

Nem meglepő, hogy vannak mondatok, amiket senki nem szeret a postafiókjában látni, és ezek többsége valamilyen burkolt számonkéréshez köthető.

A vizsgálat szerint a leggyűlöltebb mondat a „nem tudom, megkaptad-e a legutóbbi emailemet”, hiszen a feladó és az olvasó is pontosan tudja, hogy megkaptuk, csak így próbálja a tudtunkra adni, hogy mostanra választ várt volna.

A leggyűlöltebb mondatot szoros egymásutánban követi a „legutóbbi emailemnek megfelelően” és a „megbeszéltek alapján”, ami szintén nagyon bosszantja az olvasókat.

11% azt találta legdühítőbbnek, ha az emailben megkérdezik egy korábban tárgyalt üggyel kapcsolatban, hogy van-e valami fejlemény.

10%-ot pedig az elnézést, hogy még egyszer elküldöm akaszt ki a legjobban.

9% a kérlek adj javaslatot és az „ahogyan korábban megállapodtunk” mondatok borítottak ki,

6-6% pedig az ahogyan megbeszéltük és a csatolom még egyszer, hogy könnyebben megtaláld fordulatok láttán sóhajtott fel legtöbbször.

Mondatok, amiket az emberek utálnak látni az inboxukban

A vizsgálat arra sajnos nem tért ki, hogy az irodai dolgozók ezek helyett a mondatok helyett mit látnának szívesen. Ha valaki nem válaszol a leveleire, akkor egyszerűen muszáj újra üzenetet írni neki, és nem igazán van jó és bevett megoldás a fenti mondatok helyett. Hogy amikor nem ők kapják, hanem ők írják az üzenetet, mit használnak a bicskanyitogató fordulatok helyett, azt szintén nem derült ki a kutatásból.

Kép forrása: devon/depositphotos.com

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»