Életmód / Tech és kütyük

Módszerek, amikkel kiderítheted, ha egy ismerősöd letiltott a Facebookon

Amikor két ember csúnyán összekap, és többé beszélni sem akarnak egymással, általában ezzel kapcsolatos eltökéltségüket a Facebookon is szeretik kimutatni. Míg egyesek beérik azzal, hogy letiltanak a cseten (ilyenkor hiába akarsz üzenetet írni nekik, felugrik egy figyelmeztetés, hogy nem lehetséges, noha látod a profilját és a korábbi beszélgetéseket is), addig mások extrémebb vizekre eveznek, és rögtön le is tiltanak a közösségi oldalon. Ha nem vagy biztos abban, hogy valaki törölte magát, vagy konkrétan csak téged zárt ki az életéből, néhány módszerrel kiderítheted!

Fusd át ezeket a lehetőségeket:

Ha a keresőbe írva nem találod meg a profilját, az első, és egyben legegyszerűbb módszer, ha az ismerősi listádhoz folyamodsz. Menj rá annak a profiljára, akiről tudod, hogy neten barátja volt az adott személynek, és ellenőrizd az ismerőseit. Ha itt sem látod a profilt, két opció maradt: az egyik, hogy letörölte az egész profilját, a másik, hogy letiltott téged. Erről pedig egy nagyon klassz módszerrel meg is bizonyosodhatsz!

Menj bele a levelezéseidbe, és keresd vissza az üzeneteket, amiket korábban váltottatok egymással a Facebookon. Ha a neve helyett azt látod, hogy “Facebook-felhasználó” vagy “Facebook User“, mindez pedig dőlt feketével ki van emelve, megnyugodhatsz, mert az adott személy nem tiltott le téged; egyszerűen csak elege lett a közösségi oldalból, és törölte a profilját.

Olvastad már?  Eltávolodik, amikor minden tökéletesen megy? Még megmentheted a kapcsolatotokat

Ha viszont gond nélkül látod a nevét az üzenetben, de nem tudsz rákattintani, ráadásul nincs dőlt feketével kiemelve, az arra utal, hogy nem törölte magát, hanem szimplán csak téged tiltott le.

Módszerek, amikkel kiderítheted, ha egy ismerősöd letiltott a Facebookon

Ha viszont sosem beszélgettetek a Facebookon, vagy esetleg hirtelen felindulásból törölted a közös leveleket, van még egy biztos módszer, ami segíthet megállapítani, hogy letiltottak-e az oldalon vagy sem. Amennyiben tett már közzé az adott személy képet, videót, vagy bármiféle bejegyzést a te üzenőfaladon, keresd őket vissza. Ha blokkolt téged, magát a bejegyzést látni fogod a faladon, ám a nevére egyáltalán nem tudsz rámenni, és a profilképét sem fogod tudni megnézni (úgy látod majd, mintha nem lenne képe fent az oldalon). Ezek együttesen egyértelműen arra utalnak, hogy letiltott téged a Facebookon! Ha viszont a bejegyzéseket nem találod, valószínűbb, hogy saját magát törölte az oldalról.

Mit tegyél, ha te akarnád letiltani őt?

Tegyük fel, hogy te vagy hasonló helyzetben, és szeretnéd, hogy valaki ne lássa a posztjaidat és fotóidat, de közben mégsem akarod, hogy ezt megtudja. Ilyen esetekben is van megoldás! Ha nem szeretnéd kitörölni az ismerőseid közül, a legjobb megoldás, ha véghez viszel néhány biztonsági beállítást a profilodban. Amikor kiteszel egy posztot, mindig be tudod állítani a láthatóságát; ha egyetlen személy elől akarod elrejteni, menj rá erre a funkcióra, majd állítsd be az “ismerősök, kivéve…” részen az adott személy nevét. Így nem fogja látni a bejegyzéseidet, de erről semmit sem fog sejteni!