Egészség / Életmód / Kikapcsolódás / Lélek / Tech és kütyük

5 embertípus, akit kövess ki Facebookon – A mentális egészségedért

5 embertípus, akit kövess ki Facebookon – A mentális egészségedért

Exek

Ha szakítás után baráti viszonyban maradtál a volt pasiddal az remek, de valljuk be, ez elég ritka. Ha a szakítás nem volt éppen baráti, akkor nem ajánlott terhelni az online tered egy volt szerelemmel, függetlenül attól, hogy ki szakított kivel. Ha ő dobott téged, akkor neked kínzás ha látod, hogy milyen könnyen továbblépett és felesleges azzal gyötörnöd magad, hogy az új barátnőjéről nézegetsz képeket.

Amennyiben te szakítottál vele, akkor pedig ő jár ugyanebben a cipőben, ami szintén kínos helyzet. A családjával és a barátaival is érdemes megszakítanod a kapcsolatot, ezáltal sok kellemetlenségtől megóvva magad, mert nekik sincs már szerepük az életedben.

Érzéketlen tartalmat megosztók

Mindenki a saját vérmérséklete szerint politizál vagy követi az aktuális társadalmi vagy kulturális eseményeket és mivel ezek érzékeny tartalmak, a komment szekcióban heves viták alakulhatnak ki. Amennyiben ez konstruktív, nem feltétlenül kell kikövetned azokat, akik másképp vélekednek bizonyos témákról mint te, azonban a szexista, rasszista, agresszív és egyéb megkérdőjelezhető tartalmat generáló egyéneket érdemes kiiktatnod online életedből.

A rendszeres gyűlöletkeltő, negatív és pesszimista kontent lehúzza a hangulatod, amire semmi szükséged.

Barátok, akikhez rossz emlék fűz

Vannak barátok, akik megbántanak és csalódást okoznak. Ilyenkor nehéz végleg megszakítani a kapcsolatot, mert az ember ragaszkodik a közös emlékekhez, de ugyanúgy, ahogy az exeknél, itt is meg kell tenni ezt a lépést. Egy olyan ember, akihez egy meghatározó, rossz élményed kötődik, csak ugyanezt a negatív érzést fogja előhozni belőled mikor meglátod az online térben.

cottonbro/pexels.com

Influenszerek, sztárok, akik mellett szürke kisegérnek érzed magad

Az influenszerek és dögös sztárok online „hálójából” nem könnyű kikerülni, mert gyönyörűen megkomponált képeik szinte rabul ejtik az embert. Ők mindig csodás helyeken járnak, tökéletes a testük és természetesen a filtereket is mesterien kezelik, a reklámozott termékeikkel együtt.

Ugyan tudjuk, hogy ez nem a valóság, mégis elhisszük és gyakran kapjuk magunkat azon, hogy úgy érezzük, a mi életünk nem olyan jó, mint az övék.

Pedig attól még, hogy valaki kifelé azt mutatja, minden szuper, attól ez még közel sincs így, senkinek nincs „tökéletes élete”. Ha egy sztár vagy influenszer posztjai inkább negatív érzésekkel töltenek el, mint poztitívakkal, akkor ideje kikövetned.

Volt osztálytársak/munkatársak, akiket nem kedvelsz és sosem kedveltél

Kötelezőnek tűnik, hogy osztálytársainkat vagy volt iskolástársainkat kövessük közösségi médián, pedig egyáltalán nem az! Attól még, hogy közös oktatási intézménybe jártatok, még nem kell megosztani vele az online jelenléted, főleg akkor nem, ha nem is kedveled. Ha nincs köztetek semmilyen baráti, vagy minimum haveri viszony, teljesen felesleges nyomon követned az életét, mert negatív hatással lehet rád, ha a posztjai alapján ő – látszólag – sikeresebb nálad.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást