10 módszer, amivel megtisztítod az otthonod a negatív energiáktól

10 módszer, amivel megtisztítod az otthonod a negatív energiáktól

Címlap / Otthon / Dekor / 10 módszer, amivel megtisztítod az otthonod a negatív energiáktól

Otthonunk az a hely, ahol önmagunk lehetünk és mindig jól érezzük magunkat. Ha azonban ez nincs így, akkor lehet, hogy negatív rezgések keserítik meg mindennapjainkat.

Ha nem érzed magad kipihentnek otthon, stresszes vagy, fáj a fejed és álmatlanul forgolódsz, ezek mind olyan jelek, amik szerint fizikai tünetei vannak a negatív energia jelenlétének. Ez az úgynevezett megrekedt negativitás lehet a rossz érzésed oka, de jó hír, hogy tehetsz ellene. Az alábbi tíz pont segít megtisztítani otthonod a negatív energiáktól.

Szabadulj meg a kacatoktól!

Az energia megmarad a tárgyakban is, különösképpen a régi dolgokban. Ha ezeket tartogatod, pedig már nincs szerepük az életedben, elzárhatják spirituális utadat. A régi kacatokhoz való ragaszkodás azt eredményezheti, hogy az új lehetőségek elmaradnak. Azokat a tárgyakat tehát, amik már nem okoznak örömet, ajándékozd el vagy dobd ki. 

Modern fehér konyha
Modern fehér konyha – istockphoto

Égess egy kis tömjént

A tömjén illatos füstje régóta része a spirituális és meditatív gyakorlatoknak, mely visszaállítja egy helység békéjét és emellett kellemes illattal is megtölti a szobát. 

patrich_echsamblickler/depositphotos.com

Nyiss ablakot!

Az első lépés egy negatív otthon megtisztításánál a természet beengedése. Nyisd ki az ablakokat és alaposan szellőztess ki. Az állott levegő pangó energiát eredményez, meg kell mozdítani. Amíg körbejár a friss fuvallat, rázd fel az ágyneműt és a párnákat is. 

Tisztítsd meg az antikvitásokat

Az antik tárgyak és bútorok gyönyörűek ugyan, de saját történelmük van. Lehet, hogy előző tulajdonosaik nehéz múltja járja át őket, így érdemes őket egyenként megszabadítani ettől. Alaposan tisztítsd meg mindet, hogy régi pompájukban tündökölhessenek, tele új élettel. 

araaradt/depositphotos.com

Javítsd meg az elromlott, törött dolgokat

Egy régen elromlott háztartási gép, vagy egy csorba tárgy sosem jó feng shui, hiszen megalapozza a hangulatát annak, hogy az életben elfogadj és tolerálj méltatlan dolgokat. Ha a tárgy javíthatatlan, szabadulj meg tőle és stagnáló energiájától, mert a tiszta, jól működő dolgok válnak hasznodra és hagyják áramolni a chi-t.

Zsályafüst a lakásban

Máz indiánok is használták a zsályát a rossz szellemek elűzésére. Fogj egy száraz köteget a növényből, gyújtsd meg, fújd el a lángot és menj végig vele a házon vagy lakáson. Mindig kezdj a bejáratnál és haladj az óramutató járása szerint.

Ahogy a füst bejárja a helységeket, úgy tisztítja meg a „tisztátalan” elemektől, amiket szabad szemmel nem látunk. Miután végeztél, vegyél egy mély levegőt és képzeld el vágyaidat és céljaidat. A zsálya ereje segít valóra váltani őket. 

Zsálya füst
Zsálya füst – istockphoto

Jó kristályok

A kristályok különböző energiákkal bírnak, és bizonyos drágakövek hatásosak a negatív rezgések távoltartásában. A fekete turmalin az egyik legerősebb védő ásvány, mely segít visszatéríteni, ha letérnénk a helyes útról, és elhozza a belső békét, a rózsakvarc pedig a negatív érzéseket pozitívra cseréli. Ha a kristályokat elektronikai készülékek mellé helyezed, segítesz kiegyenlíteni az energiákat. Rendszeresen tisztítsd őket, mert ha elporosodnak, nem működnek olyan hatásosan. 

Rózsakvarc
Rózsakvarc – istockphoto

Narancs olaj permet

Ez a friss citrus illóolaj újra életre kelti az otthonod és a te érzékeidet is. Hangulatjavító és rossz energia űző, melyet egyszerű alkalmazni: pár cseppet tegyél vízbe és egy spricniben porlaszd szét az otthonod helységeiben. A sötét, élettelenszobáknak nagyon jót tesz. 

Narancsolaj
Narancsolaj – istockhphoto

Rendezd át a bútorokat!

A változás jót jelent és a bútorok átrendezése remek módja annak, hogy felfrissítsd a környezeted. Nem kell mindent áthelyezned, elég ha megcserélsz két fotelt, vagy kisasztalt, már egy kis módosítás is életet lehet egy stagnáló térbe. 

belchonock/depositphotos.com

Csengess!

Az élettelen helységekre poztitív hatással van, ha hanggal bolygatjuk fel pangó állapotukat, így ha időnként megszólaltatsz egy csengettyűt és szépen kitartod a zengését, az is jó energiákat fog bevonzani.   

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!