3 módszer, amivel könnyedén lehiggadhatsz, ha valaki felidegesít

3 módszer, amivel könnyedén lehiggadhatsz, ha valaki felidegesít

Címlap / Életmód / Egészség / 3 módszer, amivel könnyedén lehiggadhatsz, ha valaki felidegesít

Oké, mindenki ismeri nagyanyáink ősi praktikáját, a „számolj el háromig” módszert. Ám vannak olyanok esetek, amikor ez és a „vegyél nagy levegőt” típusú tanácsok nem válnak be. Ilyenkor vetheted be az alábbi 3 módszert, melyek segítségével hamar lenyugodhatsz, ha esetleg valaki felidegesít.

Van, aminek születni kell

Azt a célt kitűzni, hogy „Engem aztán soha senki nem fog felidegesíti!” teljesen felesleges, hiszen lényegében mission impossiblelenne megvalósítani. Végtelen türelmes személyiségnek kell születni ahhoz is, hogy csak pár ember legyen ezen a bolygón, akik fel tudják borzolni az idegeidet. Hogyha Te nem vagy olyan, aki eme szerencsés tulajdonságokkal jött a világra, akkor nem maradt más hátra, minthogy az alábbi módszereket próbáld ki.

3 módszer, amivel lehiggadhatsz, ha valaki felhúz

Fog ez számítani 5 év múlva?

Képzeld el, hogy benne vagy egy bosszantó szituációban: a főnököd megint rád sózott egy újabb idegtépő feladatot, vagy a pasid már megint elfelejtett kiporszívózni. Oké, ezek egyike se éppen szívderítő és megmosolyogtató, de tedd fel magadnak a kérdést: „Fog ez számítani 5 év múlva?”. Hogyha „Nem” a válasz, akkor tudatosan húzd vissza az agaraidat, mielőtt goromba lennél a főnököddel vagy mielőtt leteremtenéd a pasidat a feledékenysége miatt.

Tartsd szem előtt, hogy 5 éves távlatban a karriered szempontjából valószínűleg elhanyagolható annak az idegtépő feladatnak az elvégzése, illetve a párkapcsolatod sem attól fog összedőlni, hogy a másik kicsit feledékeny.

Tereld el a gondolataidat és légy pozitív!

Képzeld el, hogy benne vagy egy kellemetlen szituációban: ráléptek a lábadra a metrón, valaki megette az ebédedet a munkahelyeden, vagy leöntötted magad kávéval. Oké, ezek se esnek jól az embernek, de ne add át magad a negatív érzéseknek, hanem igyekezz RÖGTÖN elterelni a figyelmedet valamilyen pozitív gondolattal. A metrón gyorsan indíts el egy kis pörgős zenét, amitől egyből jobb kedvre derülsz és el is felejted, hogy pár perccel azelőtt még valaki a lábadon taposott.

Hogyha valamelyik kollégád volt olyan „kedves”, hogy „véletlenül” megette az ebédedet, akkor mielőtt óriási ordítozásba kezdenél, fogd magad és rendelj pizzát, aztán mindenkinek meséld el, hogy így jártál és ezért muszáj mosolyogva sajtos-paradicsomos gyönyörűséget tömnöd magadba, hiszen erre kényszerített az élet. Tudod, az élet napos oldala!

De ne feledjük a 3. példát sem: az, hogy leöntötted magadat kávéval, nem egyedi eset, hidd el, ezen a bolygón valószínűleg minden percben van valaki, aki épp igyekszik eltávolítani a foltot a ruhájából. Tehát mielőtt idegességedben el kezdenéd kitépni a hajadat, gondolj inkább arra, hogy mindez azért jóval kisebb probléma, mint hogyha kávé nélkül élned az életedet! Ugye, hogy az sokkal borzasztóbb lenne? Na látod!

Fordulj a bizalmi körödhöz!

Mindannyiunk megvannak azok a közeli szerettei, családtagok és barátok, akikérttűzbe tennénk a kezünket és ők is ugyanígy vannak ezzel. Ők azok, akiket valóban érdekel, hogy hogy vagyunk és ők azok, akik bármikor szívesen végighallgatnak minket, szerencsére ez fordítva is igaz. Tehát hogyha például iszonyat nagy a sor a szupermarketben, akkor az ádáz 10 perces várakozásból és idegeskedésből kreálj inkább hasznos és kellemes csevegést valamelyik szeretetteddel. Használd ki a mobiltelefon adta lehetőséget, méghozzá használd jóra és jókor!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást