Vannak élelmiszerek, ételek, melyek eredetét legendák övezik. Ilyen a sárgarépa, vagy a kifli, ételek közül pedig a székelykáposzta – ami nem székely. Aztán ott van a pizza és a bejgli is, amelyeknek történetük van…
3/6 A pizza sikertörténete
A pizza eredetileg kenyér volt, melyet kövön sütöttek már az őskortól. Ezt lepénykenyérnek nevezték. Az idő előrehaladtával – még mindig kövön sütve, a mai napig – egyre több minden került tésztájába, a kor ízlésének, igényeinek megfelelően.
Így alakult ki a mai, puha verzió. Valójában akkor lett a pizza ízletes főétel, és akkor kapta nevét is, amikor egy olasz pék, Raffaelle Esposito, 1889-ben a királyi párnak sütött egy paradicsomos, bazsalikomos, mozzarella sajtos változatot.
A háború kapcsán az amerikai katonák ettek ebből az ételből, majd hazaérve elterjesztették a receptet – az ötletet. Innentől pedig az egész világon ismertté vált a pizza.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!