Milyen típusú a kezed, melyik ujj melyik bolygó és mit kell tudni a négy fővonalról? A tenyérjóslás alapjai

Milyen típusú a kezed, melyik ujj melyik bolygó és mit kell tudni a négy fővonalról? A tenyérjóslás alapjai

Címlap / Életmód / Ezotéria / Milyen típusú a kezed, melyik ujj melyik bolygó és mit kell tudni a négy fővonalról? A tenyérjóslás alapjai

A tenyerünk sokat elárul személyiségünkről, erősségeinkről, gyengeségeinkről, mert – a tenyérjósok szerint legalábbis – a vonalak nem hazudnak. A kézolvasás, azaz „kiromantia” az egész kezet vizsgálja, nemcsak a vonalakat, hanem a tenyér felszínének domborzatát, a bőr színét és puhaságát, a körmöket, mindent figyelembe vesz.

A jövendőmondásra ugyan nem a legjobb, ugyanis egy tenyérjós nem fogja tudni megmondani, mikor veszel új házat, mikor léptetnek elő vagy rúgnak ki a munkahelyedről. Azt azonban tudja sugallni, hogy milyen típusú munka illene hozzád vagy hogy sikeres lesz-e a párkapcsolatod. Az apróbb részletek jóslásához az asztrológia és a Tarot kártya segítsége szükséges.  A nyugati kultúrákban az illető domináns kezéből jósolnak, tehát ha jobbkezes vagy, azt olvassák. 

A kéz formája

Kézformánk alapján az alábbi négy fő típusba tartozhatunk.

Föld kéz

Négyzetes, széles kéz, „csapott” ujjakkal, melyek vastagok és erősek. Ezek az emberek legtöbbször kétkezi munkások, akik szeretik a megszokott dolgokat és a stabilitást. 

Tűz kéz

A tőnél vastagabb, felfelé vékonyodó kéz, relatív rövid, helyes ujjakkal. Ők kreatív, tevékeny személyiségek, akik hamar elunják magukat és vágynak a kalandra. 

Víz kéz

Kerekebb, húsos kéz, ami sokszor izzadós. Tulajdonosa szereti a kényelmet, ezt keresi másokban és ezt adja másoknak. Az érzelmeket szivacsként szívja fel és kerüli a konfrontációt. 

Levegő kéz

Téglalap alakú tenyér jellemzi, az ujjak hosszúak, vékonyak és törékenyek. Ezek az emberek túl sokat aggódnak és mindent analizálnak, túlgondolnak. 

A négy fővonal

Tenyérjósláskor a tenyér négy fővonalát vizsgálják.

Életvonal

Egészségünk és vitaitásunk vonala, mely minél hosszabb és ívesebb, annál „teljesebb életet élünk”. Amennyiben az Életvonal nem folyamatos, az egy nagy változást jelenthet: balesetet, betegséget, traumát, de pozitív történés és lehet, például hirtelen siker vagy meggazdagodás is. A modern tenvérjóslás már nem feltétlenül  köti össze az Életvonal hosszúságát azzal, hogy az illető meddig fog élni.

Sorsvonal

A karrierünket mutatja: ha szaggatott, azt jelenti, hogy több munkában is kipróbáljuk magunkat, míg a  folyamatos vonal arra utal, hogy egyetlen meghatározó hivatásunk lesz. Ha a Sors és az Életvonal találkozik, az azt jelentheti, hogy a munka és a család összefonódik, vagy hogy egy nő feladta a karrierjét a családja érdekében. 

Fejvonal

Az Életvonal felett helyezkedik el és az elménket mutatja, ahogyan gondolkodunk. A hosszú, Életvonalat érintő Fejvonal éleselméjűségre utal, míg a rövidebb az impulzív, ösztönösebb gondolkodásmódra. 

Szívvonal

Jobb, ha íves, mintha egyenes lenne, mert utóbbi azt jelenti, hogy kevésbé vagy érzékeny és érzelmes a párkapcsolataidban, sőt, azt is, hogy szerelmi életed nem lesz túl izgalmas. Az íves Szívvonal arra utal, hogy megéled az érzelmeket és nem félsz kitárni a szíved.

sakurra/depositphotos.com

Minden ujjunk egy bolygó jelképe, amelyek bizonyos személyiségjegyünkről árulkodik. 

Jupiter – Mutatóujj

A Jupiter a Tanár és az Utazó bolygója, amely hatalmat és tekintélyt jelent: a mutatóujj felé futó vonalak szerencsés, karizmatikus személyiséget rejtenek. 

Szaturnusz – Középső ujj

A Szaturnusz a hagyomány, stabilitás és fegyelem bolygója. Ha Sorsvonalad a középső ujjadhoz fut, akkor sokáig dolgozol majd egy helyen. Ha Szívvonalad mutat felé, akkor tradicionális, stabil párkapcsolatot keresel. 

Apollón, azaz a Nap – Gyűrűsujj

A művészetre és tehetségre való hajlam indikátora. 

Merkúr – Kisujj

Üzleti érzéked és kommunikációs készséged jelképezi. 

1 hozzászólás

  • Kati Csehné
    2021.04.15., 14:41

    Hüvelyk újjal mi a helyzet? Melyik bolygóhoz kapcsolódik? A felsorolásból csak ez hiányzik!

    Válasz

Írj egy hozzászólást