Haj / Stílus

Milyen hajhossz illik a leginkább az arcodhoz? Ezzel a trükkel kiderítheted

Milyen hajhossz illik a leginkább az arcodhoz? Ezzel a trükkel kiderítheted

Odáig vagy a pixie hajért, de nem vagy benne biztos, hogy passzol hozzád? Rövidebb a hajad, de szívesen lenövesztenéd, csak tartasz a végeredménytől? Szerencsére az arcformád nagy segítség abban, hogy megtaláld a számodra tökéletes hajhosszt, hiszen vannak olyan frizurák, amelyek ez alapján csodálatosan állnak, de olyanok is, amiket megéri inkább kerülni. Segítünk eldönteni, milyen frizurát válassz!

Ha az arcod ovális

Ha a homlokod szélessége kisebb, mint az orcáidé, az állad pedig kerek, valószínűleg ovális arcformád van. Ez egy igazán szerencsés arcforma, hiszen viszonylag sok fazon jól áll hozzá.

A lehető legjobb választás egy félhosszú frizura, ami a válladig, kicsit a vállad alá ér. Ha hosszabb hajra vágysz, érdemes lazán hullámosítanod, mert a túl egyenes frizura még jobban megnyújtja az arcformádat.

Az A-vonalú, long bob frizura pedig akkor ideális a számodra, ha rövidebb, váll fölé érő hajra vágysz.

Ez a néhány frizura a három igazi telitalálat, de ezen kívül szinte bármit kipróbálhatsz ezzel az arcformával, a kivétel a nagyon rövidre, tüsire nyírt haj.

 

Ha az arcod kerek

A kerek arc hossza és szélessége közel azonos, telt orcák és kerek, telt áll jellemzi.

Ha ilyen az arcformád, akkor érdemes kerülnöd a középválasztékot, viszont az aszimmetrikus formák nagyon jól állnak neked!

Ilyen lehet egy oldalválasztékos lob, ha váll fölé érő fazonról álmodozol, vagy a szintén oldalt elválasztott, fokozatos, váll alá érő, hosszú frizura is. Ha copfot viselsz, azt is érdemes oldalra kötnöd, és egy tincset szabadon hagyni a másik oldalon.

Amit érdemes kerülnöd, mert még jobban szélesíti az arcod, az a pixie frizura, a teli frufrus bob, de a félhosszú, hullámos haj sem a legideálisabb a számodra.

 

Ha az arcod szögletes

Ahogy a kerek arcforma, úgy a szögletes is egyenlő szélességű és hosszúságú, de itt az áll inkább szögletes formájú, és a homlok is élesebb.

Ehhez az arcformához remekül passzol a váll alá érő, hosszú frizura oldalfrufruval, a hosszú, laza hullámos fürtök, és az A-vonalú, orcáig érő bob is.

Amit viszont kerülnöd kell, mert szélesíti az arcodat az a pixie, teli frufruval, a magasan összefogott lófarok, és az állig érő bob sem a te fazonod, főként nem frufruval.

 

Ha az arcod szív alakú

Ha az arcformád háromszögre emlékeztet, de a homlokod szélei kerekek, és büszkélkedhetsz a hercegnős hajvonallal, akkor szív alakú az arcformád.

Ehhez a nagyon nőies hajformához nagyon jól passzol a hosszú, hullámos haj, oldalfrufruval, a tépett, kifelé szárított félhosszú frizura, oldalt választékkal, és az oldalra kötött, hullámos copf is.

A hullámos pixie, a magasra kötött, frufrus lófarok, és az extra rövid, volumenes bob frizurákról viszont érdemes inkább letenned.

 

Ha az arcod gyémánt formájú

Ebben az esetben az arcod hosszra nagyobb, mint a szélessége, az állad hegyes, és az arccsontod is élesebben látszik.

Egy aszimmetrikus pixie jó választás lehet ehhez az arcformához, de a vállig érő, egyenes lob is jó ötlet.

Az oldalt választékos, enyhén hullámos félhosszú haj szintén ideális lehet a számodra.

A tüsi pixiet, a kontyot és a tupírozott, rövid frizurákat viszont hagyd meg inkább másoknak.

 

Milyen frufrut válassz?

Az ideális frufru kiválasztásában is segíthet az arcformád.

A négyzetes archoz tökéletes egy szemöldökig érő változat, míg a szív formához az oldalfrufru.

A kerek archoz az oldal irányokba hosszabbodó frufru az ideális, míg ovális archoz nagyjából bármilyet választhatsz!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást