Miért hízunk el, ha párkapcsolatban élünk? A kapcsolathurkák nyomában

Miért hízunk el, ha párkapcsolatban élünk? A kapcsolathurkák nyomában

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Miért hízunk el, ha párkapcsolatban élünk? A kapcsolathurkák nyomában / 2. oldal

Túl sok az otthoni punnyadás

Tök jó, ha két ember imád együtt lenni és otthon is tökéletes az összhang, de gondolj bele: mikor mozdultatok ki utoljára (nem étterembe)? A legtöbb régóta együtt lévő párral az a baj, hogy konstans enni mennek, ha egyáltalán szökőévente kimozdulnak otthonról…

Pedig iszonyú sok programot tudnátok együtt folytatni – próbáljatok ki sportokat, járjatok el együtt úszni, dolgozzatok egy közös hobbin, vagy állapodjatok meg abban, hogy a fogyókúra jegyében a heti randieste ne étterem, hanem naplementés séta legyen! A szexuális étvágyatokat is fokozni fogja, ha együtt edzetek vagy vágtok bele egy új projektbe…

Nem hallgat meg eléggé

Miért hízunk el, ha párkapcsolatban élünk? - A kapcsolathurkák nyomában

Most ne a szélsőséges gondokat vegyük, itt inkább arról van szó, hogy a párod kimerült vagy más foglalkoztatja, és egyszerűen egy kicsit elhanyagol téged mostanában.

Elég egyértelmű a kompenzálás részedről – csoki, édességek, sós rágcsák, ilyenkor bármit előveszel, hogy oldd a benned felgyülemlő feszültséget és enyhítsd az érzelmeidet.

Tudom, hogy nehezen megfogadható tanácsnak tűnik, de csak egy dolog működik: legközelebb, amikor elakadtok és nem érzed egyszerűnek a normális beszélgetést, ne a spájzba siess, inkább állítsd meg a párod egy pillanatra és beszélj hozzá, kérd, hogy hallgasson végig, és foglalkozzon egy kicsit a te nehézségeiddel is, mert éppen nagyon rossz időszakot élsz, és attól tartasz, hogy ebből ered a sok evés – rögtön fel fog figyelni rád. Csak soha ne szégyelld elmondani (őszintén), hogy mi bánt!

Nincs én-időd

Amint végeztetek a munkával és minden kötelezettséggel, rögtön együtt töltitek a szabadidőtöket, de igazából némi randizás, esetleg beszélgetés után azonnal elalszotok vagy bámuljátok a tévét? Érdemes lenne ezen változtatni, mert ha nincs kijelölve a fejedben hetente 4-5 én-óra, az hamar a súlyod rovására mehet.

Minden szoros teendőtök ellenére is muszáj néha időt szakítani saját magatokra, így persze alkalmazkodás és kompromisszumok mellett ugyan, de sikerülni fog dolgozni a testeden, el tudsz menni arra a masszázsra vagy a tanfolyamra, ami motivál annyira, hogy ne a hűtőn vezesd le a feszkót.

Ennek meg kell történnie. Hidd el, ha csak ennyi egyéni fejlődés sem fér bele egy kapcsolatba, akkor ott több beszélgetnivaló van… Törekedj arra, hogy ne veszítsd el önmagad akkor sem, ha éppen rózsaszín-szerelmes időszakot éltek!

Képek forrása: VitalikRadko/Depositphotos.comAntonMatyukha/Depositphotos.comWavebreakmedia/Depositphotos.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást