Miért azt bántjuk, akit szeretünk? Ezért válunk frusztrált pukkanccsá

Miért azt bántjuk, akit szeretünk? Ezért válunk frusztrált pukkanccsá

Címlap / Stílus / Miért azt bántjuk, akit szeretünk? Ezért válunk frusztrált pukkanccsá

Nap, mint nap rengeteg probléma vagy megoldatlan helyzet jön szembe az emberrel, ami csak rád vár. Van, akinek a munkahelyén, az iskolában, vagy otthon a gyerekekkel gyűlik meg a baja. Ez alól senki nem kivétel. A kérdés az, hogyan kezeled mindezt?

Egész nap viselkedsz az irodában, megoldod a rád váró feladatokat, visszafogod magad, próbálod nem kiadni az érzéseidet, hiszen az nem professzionális viselkedés. Amikor hazaérsz, a férjeddel már nem vagy olyan tünemény, mint amennyit a munkatársaid látnak belőled. Az is lehet, hogy nem a munka, hanem a gyerekek nyúzták egész nap az idegrendszeredet és végül már nem tudsz olyan türelmes lenni a pároddal, mint amilyen normális esetben lennél. A baj akkor van, ha huzamosabb ideje tart ez az állapot, és lassan már nem tudod milyen voltál valamikori kedves, türelmes valódban. 

Igen, vannak olyan életszakaszok, amik stresszesebbek az átlagosnál, de hidd el, erről nem az az ember tehet, akit a legjobban szeretsz.

Ülj le egy kicsit, csendesedj el, és gondold át: miért azon az emberen vezeted le az egész napi nyomást, aki a legközelebb áll hozzád? Akit szeretettel, gyengédséggel, ölelésekkel, kedves szavakkal kellene elhalmoznod, mindig csak türelmetlenséget, és feszültséget kap tőled.

Lehet ez a férjed, a barátnőd, a gyermeked, a haverod, de akár az egész nap csak rád váró kutyusod is. Ne rontsd el azt, ami a legfontosabb az életedben.

Melyik az a prezentáció, ami fontosabb a családodnál? Gondolj bele: nem azért akartál gyerekeket, hogy később nesztelenül tipegjenek melletted. Hidd el, egyszer még a legtürelmesebb embernek is betelik a pohár, és nem fogja elviselni azt, hogy minden nap ontod felé feszültséget és gorombaságot.

A Nagy stresszkutatás című internetes felmérés adatai szerint, a stresszel szembeni legerősebb védőfaktort a szeretetteljes kapcsolatok és a helyes életmód jelenti.

Tehát pont nem azt tesszük, ami ilyenkor segítene. Ne félj kicsit gyengének tűnni és beszélni a nehézségeidről. Egy igazi segítő társ az életedben megértő lesz veled. Ha úgy érzed, legszívesebben kifutnál a világból, mert annyira eleged van, akkor igen, inkább fuss ki belőle. Vedd fel az edzőcipőt és irány a szabadba, vagy a futópadra! Vezesd le a feszültséget a teremben vagy mozogd ki magadból a stresszt! Ne hagyd, hogy a feszültség, a hajtás, az aggodalom ellopja előled a legfontosabb, legértékesebb dolgokat az életedből.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!