Bambi anyukája, Mufasa, Ellie: a 10 legszomorúbb mesehős-halál a Disney filmekben

Bambi anyukája, Mufasa, Ellie: a 10 legszomorúbb mesehős-halál a Disney filmekben

Címlap / Kikapcsolódás / Bambi anyukája, Mufasa, Ellie: a 10 legszomorúbb mesehős-halál a Disney filmekben

A Disney filmjei vidám történetek és emellett inspiráló mesék, talán ezért is különösen szívszaggató egy pozitív karakter halála. Íme a tíz legszomorúbb jelenet.

Li tábornok – Mulan

Mikor Mulan és csapata megérkezik a hunok által felperzselt faluba, hamar egyértelművé válik, hogy Shang apja, Li tábornok is az elesettek között van. Shangnak nincs is igazán ideje gyászolni apját, csak a sisakját teszi egy kardra és egyből a hunok után indul. Szívszorító, mikor Mulan a tábornok „fejfájának” tövébe helyezi a faluban talált játékbabát, ami feltehetően egy – most már halott – kislányé volt.

 

Lilo és Nani szülei – Lilo és Stitch

Ez is olyan filmes halál, amit nem látunk a vásznon, mégis nagyon szomorú. A néző sosem találkozik Lilo és Nani szüleivel és csak akkor tudjuk meg, mi történt velük, mikor Lilo elmeséli Stitch-nek. Felkavaró egy kislány szájából hallani, hogy a szülei meghaltak egy autóbalesetben, ezért a jelenet nagyon hatásos.

 

Korál – Némó nyomában

A mesefilmekben a szereplők halálán igyekszik hamar túllendülni a történet, valószínűleg azért, hogy a gyerekeket ne traumatizálja túlzottan. Ennek ellenére Némó anyukájának halála a film végéig velünk marad, mert annak ellenére, hogy csak pár perce ismerjük, sokkoló, mikor a barrakuda áldozatául esik.

 

Kerchak – Tarzan

Egy önfeláldozó halál mindig megrázó, főleg akkor, ha azt a főhősért teszi a szereplő. Kerchak, aki mindig kemény volt Tarzannal, végül az őrült vadász golyója elé veti magát, hogy megmentse. Mikor halálakor „fiam” -nak szólítja, szem nem marad szárazon. 

 

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»