Ha leejted azt a finom, meleg, sajtos pizzaszeletet a földre, tényleg búcsút mondhatsz neki, vagy van valami igazságtartalom az öt másodperces szabályban, és ha elég gyorsan felveszed, még simán megeheted? Mennyire kamu az öt másodperces szabály?
3/4 Nem mindegy, hova ejted
Míg az előző megállapítás annyira nem lep meg senkit (egy koszos padlóról valószínűleg amúgy is rosszabb szájízzel esszük meg az ételt, mint egy tisztára mosottról), az is kiderült, hogy nem mindegy a padló anyaga sem.
A szőnyegről például biztonságosabb enni: a kutatásban szalmonellával fertőzték meg a szőnyeget, és csupán az ott várakozó baktériumok egy százaléka „mászott át” az ételre. Járólap és fa esetében ez a mennyiség 70 százalék volt – elképesztő különbség! Pedig a józan ész azt diktálná, hogy a szőnyeg veszélyesebb helyszín, legalább is az apró szöszök miatt, amelyek még rá is ragadnak az oda ejtett ételre.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!