Ha hozzám hasonló vagy, te sem tudsz reggel elindulni kávé nélkül. Még rosszabb, hogy igazi édesszájúként annyi tejjel, cukorral és egyéb ízesítővel fogyasztom a forró italt, mintha desszertet reggeliznék. De ennyi jár, nem? Szerintem néha nyugodtan bűnözz ezekkel a finomságokkal!
5/5 Fehércsokis latte
2,5 dl tejet keverj el 1 dl habtejszínnel, és melegítsd őket össze. Szórd meg egy teáskanál fahéjjal, és várj, amíg felforr. Ekkor szórj bele 10 dkg apróra vágott fehércsokit, és folyamatosan kevergetve várj, amíg a csoki felolvad. Amikor kész, tedd félre.
Egy kis lábasban olvassz fel 3 dkg vajat, piríts meg rajta 6 dkg cukrot, majd amikor már karamellizálódott, öntsd fel 1 dl tejszínnel, és kevergesd, míg a cukor elolvad. Végül hintsd meg egy nagy csipet sóval.
A csokis tejet öntsd csészébe, óvatosan csurgass hozzá egy kis adag eszpresszót, majd kanalazz rá frissen felvert tejszínhabot, és locsold meg a karamellszósszal. Ha szeretnéd, díszítésnek még fehércsoki forgácsok is jöhetnek a tetejére.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!