Otthon

5 mennyei házi bonbon, szaloncukor helyett

5 mennyei házi bonbon, szaloncukor helyett

Ha eleged van már az alacsony kakaótartalmú, műízű szaloncukrokból, idén lepd meg inkább magadat és a szeretteidet házi bonbonokkal karácsonykor. Bár elsőre nehéznek tűnhet azokat az apró csokicsodákat elkészíteni, valójában nem túl bonyolultak. Mutatunk néhány szuper receptet, amelyekkel különböző ízesítésű bonbonokat készíthetsz.

Csokis süti bonbon

A csokis süti sokak kedvence, bonbonként pedig egyenesen isteni!

Hozzávalók: 10 dkg vaj, ¾ csésze barnacukor, 1 teáskanál vanília aroma, 1 csésze univerzális liszt, 1 csipet só, 2 evőkanál tej, 3 csésze csokichips vagy apróra vágott csoki

Elkészítés: Kézi habverő segítségével habosítsd fel a vajat és a cukrot, majd add hozzá a vanília aromát és a sót is.

Add hozzá a lisztet és a tejet, és keverd simára, majd egy spatula segítségével ¾ csésze csokit is keverj hozzá. Készíts a masszából gombócokat, majd ezeket tedd egy sütőpapírral bélelt tálra vagy tepsire. A hűtőben hagyd állni a golyókat 2-3 órát.

A maradék csokit olvaszd fel, majd egy villával egyenként márts bele a golyókat, és tedd vissza ezeket a papírra. Ha mindegyiket megmártottad, tedd még 15 percre a hűtőbe a bonbonokat, és fogyasztásra készek lesznek.

Mogyoróvajas bonbon

Nem csak szuper finom, de még teljesen vegán is ez a bonbon!

Hozzávalók: 1 csésze mogyoróvaj, 6 evőkanál juharszirup, 2 evőkanál kókuszliszt, ½ csésze kakaópor, 4 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés: A mogyoróvajból, a kókuszlisztből és 2 evőkanál juharszirupból készíts masszát, majd ebből formázz gombócokat.

Ezeket tedd egy tálra, majd néhány órára tedd hűtőbe. 4 evőkanál szirupot, a kókuszzsírt és a kakaóport tedd egy kisebb edénybe, majd alacsony hőfokon főzd őket össze. Egy villa segítségével mártsd meg benne a golyókat, majd 15-20 perc alatt fagyaszd rá a mázat a bonbonokra a hűtőben.

Málnás trüffel

A bogyós gyümölcsök rajongói biztosan imádni fogják ezt a finomságot!

Hozzávalók: 25 dkg+1 csésze apróra vágott étcsokoládé, ½ csésze tejszín, 2 evőkanál málnaszósz, színes cukor a szóráshoz

Elkészítés: A csokit gőz felett olvaszd fel a 25 dkg étcsokit, majd tedd egy tálba. Öntsd hozzá a tejszínt és add hozzá a málnaszsószt, majd egy habverővel keverd simára.

Tedd hűtőbe, és hagyd egy kicsit összefagyni a keveréket. Ezután egy jégkrémes kanállal szaggas belőle gombócokat, majd ezeket kézzel is formázd egy kicsit.

A trüffeleket mártsd meg a maradék csokiban, amit előtte fel kell olvasztanod, szórd meg színes cukorral, majd tedd 20 percre a hűtőbe.

Vörösboros csokibonbon

Igazi különlegesség!

Hozzávalók: 1 csésze tejszín, ½ teáskanál kávépor, 45+45 dkg étcsoki, ½ csésze száraz vörösbor, 1 teáskanál vanília aroma, 3 evőkanál vaj, ½+¼ teáskanál nagy szemű tengeri só, 1 teáskanál kókuszzsír

Elkészítés: Olvassz meg 45 dkg csokit, majd verd fel a tejszínt és add hozzá a kávéport.

A csokit hűtsd egy kicsit, majd keverd hozzá a tejszínhez, és add hozzá a bort, a vanília aromát, a vajat és ½ teáskanál sót is, és keverd simára.

A keveréket tedd hűtőbe, majd ha kicsit összefagyott, formázz belőle golyókat. A maradék csokit olvaszd fel, főzd össze a kókuszzsírral, majd ebben mártsd meg a bonbonokat. Tedd a golyókat egy tálra, majd szórd meg a maradék sóval, és 20 percre tedd a hűtőbe.

Almáspite bonbon

Ha számodra a fahéjas alma illata jelenti a telet, ezt imádni fogod!

Hozzávalók: 1 közepes alma, 55 gramm natúr krémsajt, 2 evőkanál cukor, 175 gramm darált keksz, ½+¼ teáskanál fahéj, 10+20 dkg fehér csoki

Elkészítés: Reszeld le az almát, majd keverd hozzá a krémsajtot, a cukrot, a darált kekszet, a ½ teáskanál fahéjat és adj hozzá 10 dkg olvasztott fehércsokit.

A masszából formázz golyókat, majd ezeket 1-2 óra alatt fagyaszd össze a hűtőben. Olvaszd fel a maradék fehér csokit, majd egy villa segítségével mártsd meg benne a golyókat. Ha minden bonbon kész, szórd meg a maradék fahéjjal, és tedd vissza a hűtőbe még 15-20 percre.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást