„Plasztikáztatnám a melleimet!” Ezeket jó tudni előtte

„Plasztikáztatnám a melleimet!” Ezeket jó tudni előtte

Címlap / Stílus / Test / „Plasztikáztatnám a melleimet!” Ezeket jó tudni előtte

A te tested, a te döntésed – de jobb, ha informált, okos döntést hozol, mert ha egy mellműtétbe úgy vágsz bele, hogy nem tudod biztosan, mire is vállalkozol, könnyen rosszul járhatsz. Az alábbi infókat jobb, ha tudod, mielőtt belevágsz egy ilyen procedúrába.

Minden szakember először is azt fogja tőled megkérdezni (mármint azok, akikhez érdemes menni persze), hogy milyen okból szeretnél nagyobb melleket. A mellplasztika ma már nem nagy csoda, viszonylag sokan megcsináltatják a mellüket, de azért még mindig műtéti beavatkozásról van szó, ezért érdemes bölcsen megközelíteni a dolgot. Ha az az okod, hogy az exed most töltött fel Instagramra egy képet az új barátnőjével, vagy az, hogy a nyaraláson jobban akarsz kinézni bikiniben, valószínűleg egyik jóravaló orvos sem fogja azt mondani, hogy megcsinálja. Ha viszont régóta gondolkozol rajta, és az önbecsüléseden nagyot dobna, ha kicsit nagyobb melled lenne, akkor érdemes lehet belevágni.

Ne dőlj be a könnyebb megoldást ígérő módszereknek!

Létezik például egy zsíroltásnak nevezett új technika, ami kevésbé invazív, mint a hagyományos módszer – az eredményei azonban jóval kiszámíthatatlanabbak, így inkább nem ajánlaná őket semmilyen szakorvos, aki tényleg törődik azzal, hogyan fogsz kinézni a beavatkozás után. Lehet, hogy azt hiszed, jobbat teszel a műtétmentes módszerekkel, de ezek egyáltalán nem garantálnak szép eredményt.

Tudd meg, hol vág fel a doki!

Általában alapvetően négyféle vágási technológia alkalmazható, a heg szempontjából korántsem mindegy, hogy melyiket fogja alkalmazni az orvos. Van, amelyik a hónaljnál, a mell alatt, a hasnál vagy éppen a mellbimbóudvarnál hagy nyomot. A leggyakoribbak általában a mell alatti vágások, valamint a mellbimbó körüliek. Nem árt megbeszélni az orvosoddal, hogy melyiket preferálja, és melyiknek mi az előnye és a hátránya.

istockphoto

Nyomozd le az orvost a közösségi médián!

Persze ne a nyaralós képeit nézd végig, és az se érdekeljen, milyen kutyája van, sokkal inkább keress „referenciákat” a korábbi műtétjeivel kapcsolatban. Vannak dokik, akiknek van szakmai Instagramjuk, de olyan is akad, akit bejelölnek a korábbi elégedett páciensek. És egyébként is, nagyon sokat meg lehet tudni valakiről abból, ahogyan a közösségi médiát használja – ha amatőrnek vagy furcsának tűnik, inkább ne őt válaszd.

Ne válassz sokkal nagyobb implantátumot!

Nem az a lényeg, hogy mekkora melleket szeretnél, hanem az, hogy mekkora illik / egészséges a testkompozíciódhoz. Ha az orvosod nem javasolja a maximális mellméretet, és nem magyarázza el, hogyan is működik a méretezés, akkor inkább ne őt válaszd, mert nem a te érdekeidet tartja szem előtt: a túl nagy mellnek ugyanis következményei is lehetnek, többek között az, hogy az implantátum körüli izmok elvékonyodnak, amit később már nem lehet visszafordítani.

Többféle implantátum közül választhatsz

Az implantátum anyaga sem mindegy, ezekből is van választási lehetőséged. A jelenlegi orvosi gyakorlatban két fő implantátumot különböztetnek meg: a régebbiek sóoldatot tartalmaznak, ezt viszont egyre inkább felváltja a szilikonnal töltött változat. Az elsőnél szivárgásnál sincs probléma, hiszen a sóoldat felszívódik, míg a másodiknál a szivárgás esélye minimális. Első hátránya azonban az, hogy nehezebbnek tűnik, és ráncosodhat, ami a melleden is meglátszik. A teljes szilikon változat kicsit jobb minőségű, könnyebb és természetesebb, ezért egyre többen választják inkább ezt.

istockphoto

Az első műtét nem az utolsó lesz

A szakemberek szerint a mellimplantátumokat átlagosan 12 évente cserélni kell, így készülj fel arra, hogy hiába fekszel egyszer kés alá, újra és újra meg kell majd tenned, ha szeretnél egészséges maradni, és nem akarod később kivetetni az implantátumot. Arról nem is beszélve, hogy a fogyás-hízás, a gravitáció, a terhesség vagy a szoptatás is változtathat a mellek alakján, ezért korábban is esedékes lehet a csere.

Forrás

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!