Nehéz eldönteni, milyen kenyeret vegyél a boltból, ahogy azt sem egyszerű kitalálni, hány darabot vigyél haza. Hiszen egy idő után a legszebb kenyér is megkeményedik, már elveszíti puhaságát, és lényegében ehetetlenné válik. Szerencsére ilyenkor nem kell kidobnod és újat venni, hiszen van pár szuper megoldás, ami a segítségedre lesz!
1/4 Frissen a sütőből
Az első, amit meg kell tenned, hogy melegítsd elő a sütőt 150°C-ra. Közben a kenyeret nedvesítsd meg vízzel úgy, hogy megnyitod a csapot egy kicsit, és aláteszed. Ne izgulj, a nedvességtől nem lesz szivacsos, ennyi szükséges a megpuhításhoz, csak arra figyelj, hogy a héja legyen vizes, és ne a belseje.
Ez azért fontos, mert amikor beleteszed majd a sütőbe, az alacsonyabb hőfok hatására a víz elkezd kigőzölni belőle, ezáltal puhává téve a belsejét.
Nem kell túl sokáig sütőben hagyni a kenyeret; úgy öt perc után vedd ki, és nyomd meg gyengéden a héját. A lényeg, hogy nyomás hatására ropogósnak tűnjön, de már legyen puhább, mint előtte. A kenyér méretétől és fajtájától függően kell sütni, ez egy nagyobb darab esetén akár 10-15 perc is lehet. Körülbelül 5 percenként ellenőrizd az állagát. Ennek a trükknek köszönhetően a már megkeményedett kenyér ismét ehetővé és puhává válik, így nyugodtan felhasználhatod nem csak bundáskenyérhez, de egyszerű szendvicsekhez is!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!