A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma. Ízre fokhagyma és snidling remek keveréke. Ha nem ismernéd, hogy milyen íze van, javaslom, hogy vajas kenyérre szórva, csíkokra vágva kóstold meg ezt a csodanövényt! A medvehagymát csokorba kötve árulják, fokhagymára emlékeztető friss íze gyorsan népszerűvé tette. Ideális a tavaszi méregtelenítéshez.
A medvehagymával és sajtkrémmel töltött barna sampinyon gomba igazi ínyencség! A barna csiperkegomba íze sokkal markánsabb, karakteresebb fehér rokonánál. A barna csiperke és a medvehagyma, na meg a krémsajt együtt valódi ízorgia!
Hozzávalók:
- 50 dkg nagyobb méretű barna sampinyon gomba
- 10 dkg natúr krémsajt
- 6-8 medvehagyma levél
- 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 1 dkg vaj
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A barna sampinyon gombákat megtisztítjuk, tönkjét kitörjük. A tönköket apróra vágjuk, és extra szűz olíva olaj és vaj keverékén megpároljuk.
A sütőedényt olajjal vékonyan kikenjük.
A medvehagymát megmossuk, apróra vágjuk.
A gombákba arányosan elosztjuk a megpárolt gombatönköket. A felaprított medvehagymát szépen rásorakoztatjuk. A krémsajtot csinosan a medvehagymára terítjük.
A töltött barna sampinyon gombákat a vajazott tepsibe sorakoztatjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük ezeket a szaftos és zamatos gombafejeket. Tálalás előtt friss medvehagyma szeletkékkel szórjuk meg a gombákat!
Párolt csicsókával fejedelmi étek!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!