Életmód / Táplálkozás

A mák 8 jótékony hatása

A mák 8 jótékony hatása

Értékes anyagok

A mák kifejezetten gazdag ásványi anyagokban, amelyeket szervezetünk könnyen felhasználhat. Megtalálható benne a foszfor, a magnézium, a kálium, a kalcium és a vas is, ráadásul mindegyik aránylag magas értékkel. Emellett tartalmaz hasznos zsírsavakat és aminosavat, valamint B1, B2, B6 és E-vitamint is.

Mákolaj

A mákszemekből készített olaj alkalmazása nagyon elterjedtnek számított régen, sok helyen ma is használják. Alkalmas a fülzúgás megszüntetésére, érdemes ilyenkor mandulaolajat is adni hozzá. A mákolajat a csontritkulás megelőzésére is fogyasztják, illetve kiváló hatása van az idegek nyugodt működésére.

Csontritkulás

Schirilla György nevéhez fűződik a következő egyszerű, de csontritkulásra kifejezetten ajánlott recept: 25 dkg mákot öntsünk fel kis vízzel, édesítsük mézzel, majd az egészet forraljuk fel. A forrás elérésekor vegyük le a tűzről, és tároljuk hűtőben. Napi egy evőkanál ajánlott belőle, lehetőleg reggel.

Körmök

Ha körmeink gyengék, túl hajlékonyak, és töredezésre hajlamosak, akkor ennek megszüntetésére tegyünk egy próbát a mákkal. Az erős, egészséges körmök érdekében feltétlenül gondoskodnunk kell a megfelelő E-vitaminról a szervezetünk számára. A mák ezt kisebb, de megfelelő mennyiségben tartalmazza.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást