Egészség / Életmód

Így lesz feszes és kerek a cici! Mellformáló gyakorlatok

Így lesz feszes és kerek a cici! Mellformáló gyakorlatok

4. Könyökhajlítás fixtárcsás rúddal – 4*10 ismétlés

Ha a fekvőpad felső része dönthető, akkor döntsük be úgy, hogy kényelmesen bele tudjunk ülni (kb. 125°-os szögbe), ha nem, akkor keressünk egy döntött padot. Fogjunk meg egy fixtárcsás rudat – akkora súllyal, ami nem okoz fájdalmat, de kihívás vele a feladat –, és nyújtsuk ki a karunka a fejünkkel egyvonalba. Ez a kiindulási póz, majd engedjük le az alkarunkat, könyök hajlítva, a súly majdnem hogy érintse a fejünk búbját, és vissza. A leengedés lassabb, a kitolás lendületesebb. Ismételjük a megadott darabszámban!

5. Szuperszett – 4*10 ismétlés/feladat

Így lesz feszes és kerek! „Mellkas” edzés nőknek

Tricepsz feltolás: Álljunk meg háttal a fekvőpad előtt, és karral támaszkodjunk meg a szélén, a lábainkat helyezzük olyan távolságba, hogy a karunk egyenes maradjon, és mikor leeresztjük magunkat, a felsőtest és a lábak 90°-os szöget zárjanak. A lábak végig nyújtva, popsi nem érinti a talajt (csak súrolja), leeresztésnél a könyök hajlítva, kitolásnál a kar egyenes.

Támasztott fekvőtámasz: Forduljunk meg a fekvőpaddal szembe, és nyújtott karral támaszkodjunk meg a szélén, vegyünk fel fekvőtámasz pózt. Engedjük le magunkat a fekvőpadig, majd toljuk vissza, azonban visszatolásnál kézzel lökjük el magunkat egy kicsit a fekvőpadtól, és mikor a kezünk újra hozzáér a padhoz, egyből végezzük a következő fekvőtámaszt.

Mindkét feladatból 10-10 ismétlés, majd jöhet a következő 3 kör. Mindent bele!

Képek forrása: Xalanx/Depositphotos.comXalanx/Depositphotos.comundrey/Depositphotos.com

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást