4 lépcsős bőrápolási rutin a hűvös, téli hónapokra

4 lépcsős bőrápolási rutin a hűvös, téli hónapokra

Címlap / Stílus / Arc / 4 lépcsős bőrápolási rutin a hűvös, téli hónapokra

Mikor beköszöntenek az első mínuszok a bőröm szinte automatikusan pánik üzemmódra vált, és azonnal plusz gondoskodásért kiált. Bizonyára ezzel nem vagyok egyedül, így gondoltam összegyűjtök pár olyan terméket/márkát, amik a téli hónapokban elengedhetetlennek bizonyulnak. Persze tisztában vagyok vele, hogy mindenki más, így amelyik termék valakinek beválik, az lehet másnak nem. Ezért igyekeztem inkább az összetevőkre összpontosítani, azokra a tápanyagokra, melyekre ilyenkor a legnagyobb szüksége lehet a bőrnek, és amik 100%-ig természetesek!

Tisztítás

Minden bizonnyal sokunk imád a téli hűvösből hazaesve egy jó meleg, relaxáló fürdőt venni. Ez az édes pihenés egyben azt is jelenti, hogy fokozottan ügyeljünk a bőrünk tisztítására! A megfelelő fürdősó, tusfürdő vagy fürdőtej csodákra képes!

Nem csak alaposan tisztítanak ezek a készítmények, de egyben egy alap ápolást is nyújtanak a bőrnek, ami a radírozás előtt elengedhetetlen! Ma már találhatunk kifejezetten vegán termékeket is a legnagyobb márkák kínálatában!

Ezek nem csak azért jók, mert nem tartalmaznak állati eredetű alapanyagokat, hanem mert biztosak lehetünk benne, hogy a természet által kínált legkiválóbb összetevők gondoskodnak bőrünkről, mint a shea vaj, a méz vagy éppen a rózsa.

Bien tipp: Remek választás lehet a The Body Shop – Moringa termékcsaládja.

Radírozás

A bőr radírozása eléggé megosztó, hiszen vannak, akik elengedhetetlennek tartják, míg mások kifejezetten ellenzik. Tény, hogy nehéz megfelelő terméket választani, sajnos nekem is vannak rossz tapasztalataim.

Ugyanis nem ritka, hogy egy bőrradír többet árt, mint használ, főként, ha olcsóbb, nevenincsen márka kínálatából választunk, ami tele van ismeretlen anyagokkal, és szinte lemarják az ember bőrét, mint sem hatékonyan, de finoman radíroznák azt.

Szerencsére manapság már egyre gyakrabban találkozom a nagy márkák kínálta lehetőségek mellett olyan hazai, és külföldi termékekkel is, melyek kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak.

Bien tipp: Ilyen például a MARK, ami arc- és testradírokat kínál, és amit sok influencer is tesztelt már!

Hidratálás

A téli hónapok során gyakori, hogy a hűvös, szeles idő következtében a bőr veszít a vízmegtartó képességéből, szárazabbá, érzékenyebbé válik. Ilyenkor elengedhetetlen a megfelelő hidratálás!

Szerencsére a legtöbb natúr kozmetikai márka kínálatában találhatunk a bőrtípusunkhoz megfelelő téli készítményeket, amik a plusz hidratálásért és a vízmegtartó képesség növeléséért felelnek.

Arra azért érdemes ügyelni, hogy nappali krémekből gyorsan beszívódó, tápláló változatokat válasszunk, míg az éjszakai verziókból jöhetnek a mélyen hidratáló, töményebb készítmények!

Bien tipp: Ha nektek is fontos a megbízhatóság, ami a termékek összetételét és hatékonyságát illeti, érdemes a nagyobb, ismertebb natúrkozmetikai márkák kínálatából választani, mint például a Manna, az Yves Rocher vagy Alverde hidratáló krémei.

Ápolás

Egy kis plusz gondoskodás sosem árt a bőrnek, de ilyenkor télen kifejezetten szükséges!

A hidratálás mellett fontos az ápolás is, az, hogy bejuttassunk minden olyan szükséges tápanyagot a bőrbe, amire szüksége lehet.

Sokszor hallottam már, hogy a megfelelő étkezés mellett nincs szüksége plusz gondoskodásra a bőrnek, de véleményem szerint ez egy hatalmas bullshit. Gondoljunk csak bele, télen mennyi megpróbáltatásnak van kitéve a szervezetünk.

Hiába táplálkozunk megfelelően, azok a vitaminok és nyomelemek, melyek az étkezéssel beviszünk, az immunrendszerünk és a szervezetünk számára felhasználódnak, így jóval kevesebb jut olyan másodlagos funkciókra, mint a bőr, haj vagy köröm egészsége.

Bien tipp: A Lush – Dream Cream terméke kifejezetten a bőr kényeztetésére lett kifejlesztve, ami azonnal nyugtatja és táplálja azt!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást